Judecătoria Vaslui a respins cererea de ridicare a restricţiilor impuse la Pungeşti. Jandarmii vor rămâne în zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Vaslui a anunţat, astăzi, că a respins cererea de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale depusă, ieri, de către juristul în dreptul european, Simona Niculescu.

Prin această acţiune, solicitanta a cerut ridicarea statutului de „zonă specială de siguranţă publică" impus de către Poliţia Vaslui în comuna Pungeşti.

În soluţia dată de Judecătoria Vaslui se arată că „respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie accesorie formulată de Ministerul Afacerilor Interne, prin reprezentant legal – Direcţia Generală Juridică, cu sediul în Bucureşti, Piaţa Revoluţiei, nr.1A, sector 1. Respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de reclamanta Nicolescot Simone Lucie, (…), în nume propriu şi în calitate de reprezentant al Asociaţiei, <<România fără ei>>“. De asemenea, în soluţie se mai menţionează şi faptul că se poate face apel în termen de 5 zile de la comunicare. 

VEZI AICI CONŢINUTUL CERERII DEPUSE DE SIMONA NICULESCU

La termenul de ieri, Simona Niculescu a fost însoţită la Judecătoria Vaslui de un grup format din aproximativ 20 de persoane, oameni din Pungeşti şi activişti, care au afişat mesaje anti-Chevron, anti-Guvern şi anti-Jandarmerie. În sala de judecată a fost prezent şi  un jurist al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, în calitate de reprezentant al Ministerului Administraţiei şi Internelor. 

În data de 8 decembrie, autorităţile au anunţat că toată zona comunei Pungeşti a fost declarată „zonă specială de siguranţă“, din cauza incidentelor violente din ziua precedentă, atunci când cei aproximativ 500 de protestatari au reuşit să dărâme în totalitate gardurile împrejmuitoare de pe terenul deţinut de Chevron în perimetrul de la Siliştea.

Oamenii se plâng că, din cauza acestui ordin, nu mai pot merge liniştiţi pe stradă şi sunt obligaţi să se legitimeze de fiecare dată când se întâlnesc cu caâte o patrulă de jandarmi. 

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Comuna Pungeşti, declarată „zonă specială de siguranţă publică“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite