Cum se prepară acasă caramele de ciocolată. Desertul delicios, gătit după reţeta Sandei Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caramele de ciocolată FOTO culinar.bzi.ro
Caramele de ciocolată FOTO culinar.bzi.ro

Reţeta de caramele de ciocolată preparate acasă este perfectă pentru iubitorii de deserturi ciocolatoase. Vă propunem aici o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin cu care sigur nu veţi da greş.

Ingrediente: 1 pahar caimac, 1 pahar zahăr pudră, 60 g cacao sau 1 pahar ciocolată rasă, 2 linguri miere

Mod de preparare:

Se amestecă într-o cratiţă caimacul trecut prin sită cu zahărul pudră, cacaua sau ciocolata rasă şi mierea. Se pune la foc potrivit şi se lasă să fiarbă până se leagă ca şerbetul, amestecând întruna, ca să nu se prindă de fund.

Se încearcă dacă este gata lăsând să cadă câteva picături din compoziţie într-o ceşcuţă cu apă rece. Se iau boabele din apă între degete şi dacă sunt destul de legate se dă deoparte cratiţa de pe foc.

Se lasă să piardă puţin din fierbinţeală şi se toarnă compoziţia pe marmură sau pe masa de aluat, unsă bine cu unt. După ce s-a răcit se taie mici pătrăţele cu cuţitul sau cu forma specială de caramele. Caimacul poate fi înlocuit cu smântână proaspătă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite