Peste 6.000 de turişti sunt aşteptaţi la Crişan. Începe Festivalul Borşului de Peşte al Deltei Dunării

Peste 6.000 de turişti sunt aşteptaţi la Crişan. Începe Festivalul Borşului de Peşte al Deltei Dunării

FOTO Adevărul

Festivalul Borşului de Peşte al Deltei Dunării se va desfăşura în perioada 7-9 septembrie, în localitatea Crişan. Peste 6.000 de turişti sunt aşteptaţi să participe la eveniment.

Festivalului Borşului de Peşte de la Crişan este conceput ca un eveniment de promovare a Deltei Dunării, prin natură şi tradiţii locale. În cadrul festivalului se vor organiza concursuri gastronomice care vor scoate în evidenţă cele mai bune reţete tradiţionale, pregătite de echipe de bucătari ce reprezintă comunităţile participante la eveniment.

Concursurile se vor desfăşura timp de trei zile, fiind împărţite pe două sectiuni: „Cea mai bună gastronomie deltaică"( plachie, saramură, proţap, etc.) şi „Cel mai bun borş de peşte”.

„De asemenea, participanţii la eveniment se vor putea bucura de folclorul local, interpretat de reprezentanţi ai etniilor din Delta Dunării. La eveniment sunt aşteptaţi peste 6.000 de turişti, alături de localnici”, se arată într-un comunicat transmis de Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării.

Transportul turiştilor va fi asigurat cu ajutorul cursei speciale Pasager NAVROM, ce are capacitatea de 300 de locuri. Îmbarcărilese vor face sâmbătă, 8 septembrie, şi duminică, 9 septembrie, de la ora 8.00. Sosirea la Crişan va fi la ora 10.00, iar îmbarcarea pentru retur se va face, de la Crişan, la ora 17.00.

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Borşului de Peşte al Deltei Dunării este organizată de Asociaţia Naţională pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (A.N.T.R.E.C.) filiala Tulcea, în colaborare cu Primaria Comunei Crişan, în parteneriat cu agenţia de turism pe apă VERADATOUR şi cu susţinerea Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Pe aceeaşi temă:

Peştele, preparatul-zilei în Delta Dunării. Două festivaluri ale borşului pescăresc în Jurilovca şi Crişan


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: