FC Delta, în curând doar o amintire: Tulcea retrage echipa din Liga a II-a

FC Delta, în curând doar o amintire: Tulcea retrage echipa din Liga a II-a

Protestele de stradă nu au avut efect: autorităţile nu dau bani pentru echipa locală FOTO Adevărul

Mitingurile organizate în ultimele săptămâni de susţinătorii echipei locale de fotbal nu au dat rezultate: autorităţile locale şi judeţene nu s-au lăsat înduplecate, iar investitorii privaţi întârzie să apară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lipsa banilor este cea care a dus la această situaţie. De câteva săptămâni, peste o sută de suporteri ai FC Delta au ieşit în stradă pentru a manifesta împotriva viitoarei desfiinţări a echipei.

Nici primarul Constantin Hogea şi nici preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, nu sunt dispuşi să finanţeze fotbalul local. Niciunul dintre cei doi nu s-a lăsat înduplecat de manifestările tinerilor suporteri şi au decis că nu vor aloca sume din banii publici pentru FC Delta.

Preşedintele FC Delta Tulcea, Haralambie Meregiu, a declarat, pentru liga2prosport,  că „atât timp cât nu mai există susţinere financiară, nu ai ce face. Am încercat să găsim un investitor privat. Am avut o grămadă de discuţii, am stat până în ultima clipă, dar nu s-a concretizat nimiic. În aceste condiţii, membrii fondatori au hotărât retragerea echipei din campionat din lipsa susţinerii financiare“.

„Echipa care ne-a reprezentat în ultimul deceniu în competiţiile naţionale de fotbal şi a devenit un brand pentru oraş este în curs de desfiinţare din cauza dificultăţilor financiare, doar o minune mai putând să-i schimbe soarta. Singura şansă ar fi ca în zilele următoare să se găsească un finanţator, fie din mediul privat, fie din cel public, dispus să sponsorizeze clubul cel puţin provizoriu“, spunea, înainte de manifestările din stradă, Liviu, unul dintre organizatori.

Mai citiţi şi:

Marş de susţinere a echipei tulcene: „Nu lăsaţi DELTA să moară / Sportul nu trebuie să dispară“!

FOTO Susţinere pentru FC Delta: au ieşit în stradă pentru salvarea echipei locale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: