FOTO Au început manifestările de Ziua Marinei: în jurul prânzului, zeul Neptun va putea fi văzut în portul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă,  încă de la ora 9.00, militarii tulceni au ajuns pe faleza din municipiu, acolo unde aşteptau să înceapă tradiţionalele manifestări organizate de Garnizoana Tulcea cu ocazia Zilei Marinei (Sf. Maria, 15 august).

Cu toate că la Tulcea se înregistrau astăzi dimineaţă aproximativ 30 de grade Celsius, sute de tulceni au ajuns încă de la primele ore pentru a lua parte la „spectacolul“ programat pentru această zi.

Nu vor fi numai alocuţiuni şi manifestări semnificative pentru militarii tulceni şi nu numai. Cei care participă la evenimentele de astăzi îl vor putea întâmpina pe Zeul Neptun, care va ajunge în jurul prânzului în port şi vor putea vedea şi o serie de jocuri marinăreşti.

Ceremonialul militar a început joi dimineaţă, la ora 9.55, cu întâmpinarea oficialităţilor. Prefectul judeţului Tulcea, Lucian Simion, a salutat militarii, după care a urcat pe navă. 

La 10.05 participanţii au luat parte la un alt ceremonial, cel al ridicării pavilionului şi a marelui pavoaz. După aceea, şeful garnizoanei Tulcea a trecut în revistă navele participante.

Până la 10.25 oficialităţile locale discută despre importanţa acestei zile oficialităţile locale, după care începe slujba religioasă şi lansarea la apă a ancorei cu flori.

Zeul Neptun poate fi văzut începând cu ora 10.45 şi se va opri în port la 11.15. Acesta se va retrage la ora 13.00.

După aceea va avea loc un  concurs de bărci cu rame, urmate de parada navală şi de cunoscutele jocuri marinăreşti (trasul de parâmă, alergarea în sac, prinsul raţelor, fuga pe şcondru).

Mai citiţi şi:

Săptămână plină de evenimente la Tulcea. Când ajunge Zeul Neptun în port

Sfaturi pentru cei care plănuiesc să se distreze pe faleza municipiului Tulcea în următoarele trei zile

FOTO Să înceapă petrecerea! Primele terase la care se vor distra tulcenii în următoarele trei zile s-au deschis

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite