Delta Dunării are un nou guvernator în prag de Crăciun. Mai multe asociaţii şi agenţi economici au cerut menţinerea pe post a lui Cătălin Ţibuleac

Delta Dunării are un nou guvernator în prag de Crăciun. Mai multe asociaţii şi agenţi economici au cerut menţinerea pe post a lui Cătălin Ţibuleac

Ion Munteanu FOTO ARBDD

Ion Munteanu, de meserie inginer piscicol, este noul guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, el înlocuindu-l pe Cătălin Ţibuleac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Munteanu este de meserie inginer piscicol şi a fost angajat la Intreprinderea de Pescuit Oceanic (IPO), iar în ARBDD activează din 1994 şi a fost şef serviciu Administrare Patrimoniu până în anul 2017, când a fost numit director. Ion Munteanu îl înlocuieşte pe Cătălin Ţibuleac, care deţine această funcţie din vara acestui an. 
 
Ludovic Orban a luat această decizie deşi mai multe asociaţii profesionale şi reprezentanţi ai unor companii turistice importante din zonă au transmis premierului şi reprezentanţilor PNL o scrisoare prin care îşi manifestau speranţa că va fi păstrat pe funcţie Cătălin Ţibuleac. 
 
Decizia transmiterii acestei scrisori a venit după ce reprezentanţii locali ai PNL Tulcea au primit misiunea de a nominaliza un nou Guvernator al Deltei. 
 
„Consider că exact acest lucru a lipsit până acum, într-o anumită măsură: deschiderea pe care o o arătaţi dumneavoastră şi cea manifestată de domnul Ţibuleac pentru dialog cu asociaţii profesionale, cu locuitorii deltei, cu investitorii, operatorii de turism, cu autorităţile locale, care nu poate avea decât efecte benefice pentru viitorul zonei”, a transmis Dan Ghinescu, reprezentantul complexului Egreta Hidroturism din Delta Dunării. 
 
„După cum bine ştiţi, pescuitul este unul dintre domeniile vulnerabile din arealul Deltei, care necesită măsuri aplicate corect şi de timp pentru ca acestea să îşi arate efectul. La conducerea ARBDD este nevoie de stabilitate şi continuitate în aplicarea de măsuri pozitive – acestea ar trebui să reprezinte cele mai puternice argumente în dialogul pe care îl duceţi în acestă perioadă cu reprezentanţii de la nivel central cu privire la o eventuală nouă numire în funcţia de Guvernator. Având în vedere că, la rândul dvs., sunteţi un profesionist cu mulţi ani de experienţă în administraţie, ne exprimăm speranţa că, după consultările din teritoriu, veţi lua decizia responsabilă de a recomanda decidenţilor de la nivelul Ministerului menţinerea în funcţie a actualului Guvernator – un om al locului şi un bun cunoscător al Deltei şi al problemelor ei”, a scris Cătălin Balaban, preşedintele Asociaţiei de Pescari Goloviţa.
 
„În cele cateva luni de cand deţine funcţia de guvernator, a facut un management îndreptat să fluidizeze şi să rezolve eficient şi fără întârzieri nejustificate, o serie de probleme ce ţin de practicarea turismului pe teritoriul rezervatiei. Pe scurt domnul Catalin Tibuleac a dovedit ca stie sa faca un management eficient şi că este un profesionist şi nu politicianist”, a explicat Silviu Gheorghe, preşedintele ANTREC Tulcea. 
 
Marian Filimon, vicepreşedintele Asociaţiei Bărci Motoare din Delta Dunării scrie şi el: ” În scurta perioadă de mandat Domnul Guvernator Cătălin Ţibuleac a avut o serie de iniţiative în sensul apropierii tuturor entităţilor care au de a face cu Delta Dunării către un scop comun. Am sperat intotdeauna că cel si cei care se ocupă de destinele Deltei să fie profesionişti veritabili, oameni ai Deltei şi pe cât posibil localnici. Nu acordăm susţinere neconditionată cu atât mai putin sustinere si implicare politică, Asociaţia în sine fiind Apolitică.”
 
Asociaţiile şi agenţii economici care au semnat aceste scrisori deschise către PNL şi premierul Ludovic Orban îşi manifestă dorinţa de a purta discuţii cu primul ministru. 
 
Semnat: Cătălin Balaban-Asociaţia de Pescari Galoviţa
 
               Silviu Gheorghe-ANTREC
 
               Marian FILIMON-Asociaţia Bărci şi Motoare
 
               Ionuţ CĂLIN-Asociaţia Ghizilor din Delta Dunării
 
               Dan Ghinescu-Egreta Hidroturim Resort
 
               Silvia Savu-Holbina Trei Bibani Resort
 
Cătălin Ţibuleac: „Oamenii deltei au dreptul la un dialog deschis. Apreciez eforturile fiecărei părţi implicate pentru ca Delta să se bucure de recunoaşterea şi respectul cuvenit”
 
„Am fost surprins plăcut de susţinerea arătată de oamenii Deltei. Sunt oameni cu o viaţă grea, pescari, profesionişti în turism, cu care am un dialog constant de aproape 6 luni şi m-a bucurat deschiderea lor pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă Delta Dunării. Oamenii Deltei au dreptul la un dialog deschis. 
 
Am reuşit în aceste şase luni să facem un progres simţitor pe calea dialogului şi doar în acest fel putem să mergem mai departe. Apreciez eforturile fiecărei părţi implicate pentru ca Delta să se bucure de recunoaşterea şi respectul cuvenit. Le mulţumesc pentru susţinerea lor şi le promit că voi avea mereu aceeaşi deschidere. Sărbători liniştite tuturor şi un an mai bun!”, a spus Cătălin Ţibuleac. 
 
Ţibuleac a fost numit Guvernator al Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării în luna iunie 2019. Înainte să ocupe această funcţie publică el a condus Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării. În această calitate, Cătălin Ţibuleac a reuşit, alături de echipa sa, să aducă un număr record de turişti în Delta Dunării. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările