Copiii din Letea vor avea apă potabilă. Asociaţia „Salvaţi Dunărea şi Delta“ le-a adus cel mai frumos cadou de Paşti

Copiii din Letea vor avea apă potabilă. Asociaţia „Salvaţi Dunărea şi Delta“ le-a adus cel mai frumos cadou de Paşti

Şcoala din Letea FOTO SDD

Asociaţia „Salvaţi Dunărea şi Delta“ luptă pentru ca oamenii din Delta Dunării să aibă condiţii civilizate de trai. În curând, şcoala va avea sistem de apă potabilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu ajutorul sponsorilor, membrii asociaţiei au forat un puţ, au montat un hidrofor şi urmează montarea filtrelor pentru potabilizarea apei. Totodată, copiii au primit 240 de apă Dorna.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ a pus la dispoziţia voluntarilor o şalupă.

„Politica noastră ca asociaţie de protejare şi reconstrucţie a Deltei Dunării nu există pe lângă şi în afara problemelor sociale ale locuitorilor săi. Cu-atât mai mult ale copiilor ce vor fi trudnicii de mâine ai acestei zone de patrimoniu mondial. 
 
Nu poţi avea succes cu vreo politică de mediu dacă locuitorii sunt în suferinţă în raport cu problemele primare ale unui trai sănătos, aşa cum ne dorim pentru şcolile din această zonă izolată a României", a declarat Liviu Mihaiu, preşedinte Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta.
 
„Ne bucurăm să construim proiecte frumoase şi să facem viaţa oamenilor mai bună. Coca-Cola HBC România este o companie activă, axată pe dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor locale prin iniţiative cât mai variate – de la programe de conservare a mediului şi a resurselor de apă la investiţii în tehnologii noi care contribuie la reducerea emisiilor de carbon”, da adăugat Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager România.
 
Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta este o organizaţie neguvernamentală de protecţia mediului, care s-a impus în cei zece ani de activitate prin acţiuni susţinute de advocacy pe probleme ecologice şi a demonstrat prin rezultate concrete că poate oferi soluţii pentru marile provocări cu care se confruntă Delta Dunării.
 
De asemenea, asociaţia are o activitate susţinută şi în domenii conexe protecţiei mediului, deţinând în portofoliu proiecte care vizează dezvoltarea durabilă, dezvoltarea comunitară locală, managementul deşeurilor, economia socială şi dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare şi conştientizare cu privire la protejarea mediului, antreprenoriat social etc.
 

De Crăciunul pe stil vechi, membrii organizaţiei  „Salvaţi Dunărea şi Delta“ au dus mai multe daruri celor mici: ghiozdane cu rechizite, fructe şi produse de igienă. 

Satul Letea se află la 23 km nord–nord-vest de oraşul Sulina, nu departe de Rezervaţia Pădurea Letea. Satul este legat de oraşul Sulina printr-un drum rutier pietruit rudimentar.
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările