Trei avertizări de Cod roşu într-o singură zi în judeţul Tulcea

Trei avertizări de Cod roşu într-o singură zi în judeţul Tulcea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei avertizări de Cod roşu pentru mai multe localităţi din judeţul Tulcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform ANM, vor fi semnalate averse torenţiale ce vor depăşi 50 l/mp - în zona avertizată sau acumulat peste 50 l/mp / frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului.
 
Avertizarea este valabilă duminică, 20 iunie, în intervalul orar 08:50 – 09:50 şi vizează localităţile Isaccea, Jijila, Luncaviţa, Văcăreni din judeţul Tulcea.
 
Un al doilea Cod roşu a fost emis duminică. Conform prognozei, se vor semnala averse torenţiale ce vor depăşi 30 - 40 l/mp - în zona avertizată, în ultimele ore s-au acumulat 70 - 90 l/mp / frecvente descărcări electrice.
Avertizarea este valabilă în intervalul orar 12:50 – 14:00 şi vizează localităţile: Măcin, Isaccea, Jijila, Greci, Niculiţel, Luncaviţa, Carcaliu, Văcăreni, Valea Teilor, Hamcearca, Smârdan din judeţul Tulcea.
 
Al treilea Cod roşu a atenţionat că vor fi averse torenţiale ce vor depăşi local 35...50 l/mp. Avertizarea este valabilă în intervalul orar 14:00 – 15:00 şi vizează localităţile: Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Beştepe, Maliuc, Pardina;
 
Populaţia din aceste zone a fost înştiinţată prin intermediul RO-ALERT referitor la modul de protecţie în cazul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate.
 
Duminică, de Rusalii, pe 20 iunie, în jumătatea de est a ţării şi la munte vremea se va menţine instabilă. Conform meteorologilor, înnorările vor fi temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice, izolat intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă însemnate.
 
În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spaţii mici, cu o probabilitate mai mare după-amiaza şi seara. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade, mai ridicate în Câmpia de Vest, până spre 32 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 şi 20 de grade.
 
Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, poliţiştii tulceni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic. 
 
Întrucât au fost anunţate schimbări ale vremii caracterizate prin precipitaţii sub formă de ploi, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă. 
 
Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers. 
 
În condiţiile unui trafic aglomerat, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule. 
 
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, folosirea luminilor de toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. 
 
În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. 
 
În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale. 
 
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiţi telefonul  sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi. 
 
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor. 
 
Informaţii actualizate despre situaţia traficului găsiţi pe siteul oficial al Poliţiei Române, la secţiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic - vă recomandăm să verificaţi starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, înainte de a pleca la drum.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările