VIDEO Bărbat de etnie romă, dus cu forţa la biserică şi pus să jure că n-a întreţinut relaţii sexuale cu nora sa. Reacţia oficialilor Bisericii Ortodoxe

VIDEO Bărbat de etnie romă, dus cu forţa la biserică şi pus să jure că n-a întreţinut relaţii sexuale cu nora sa. Reacţia oficialilor Bisericii Ortodoxe

Un bărbat de etnie romă a fost pus să jure cu mâna pe Biblie, într-o biserică ortodoxă din judeţul Timiş, că nu a întreţinut relaţii sexuale cu nora sa. Romii înjură, de faţă cu preotul, care ulterior îl învaţă pe învinuit jurământul.

Ştiri pe aceeaşi temă

O înregistrare publicată pe pagina de Facebook a unui tânăr de etnie romă din Timiş surprinde o scenă dintr-o biserică ortodoxă în care un bărbat de etnie romă a fost dus şi pus să jure, în faţa altor bărbaţi romi, că nu a întreţinut relaţii sexuale cu nora sa. Potrivit tion.ro, înregistrarea este realizată în Biserica Ortodoxă din comuna timişeană Ghiroda.

Din imaginile publicate pe Facebook se poate vedea cum bărbatul înconjurat de alţi coetnici este învăţat de preot cum să jure că nu s-a atins de nora sa. În imagini se poate vedea cum romii înjură, de faţă cu preotul, acesta trecând cu vederea cuvintele vulgare folosite de romi. „Am avut nouă nurori. Nici pă una nu am ....şi nu am avut dragoste cu ea”, spune bărbatul sub jurământ.

Arhiepiscopia Timişoara a anunţat că va declanşa o cercetare, astfel de practici nefiind acceptate de Biserica Ortodoxă. „Centrul Eparhial regretă că s-a întâmplat un astfel de lucru în biserică, întrucât jurămintele de felul acesta nu fac parte din practica Bisericii Ortodoxe. Noi nu avem astfel de rânduieli şi, ca atare, ne exprimăm părerea de rău că părintele a acceptat presiunile făcute de cetăţenii respectivi asupra sa. În altă ordine de idei, mâine dimineaţă vom declanşa o cercetare internă pentru a analiza atent cazul şi a lua măsurile care se impun”, a spus preotul Ionel Popescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Timişoarei, citat de tion.ro.

citeste totul despre: