Vaccinul dezvoltat la Timişoara împotriva virusului SARS-CoV-2 va fi administrat intranazal. OncoGen a semnat acordul cu Institutul Contacuzino

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/OncoGen
FOTO Facebook/OncoGen

OncoGen a câştigat o finanţare de 3,5 milioane de lei, de la Ministerul Educaţiei si Cercetării, care le va permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19.

Centrul OncoGen din Timişoara a câştigat competiţia deschisă de Ministerul Educaţiei si Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin importriva virsului SARS-nCoV-2. Deşi mulţi s-au îndoit de competenţele cercetătorilor de la Timişoara, OncoGen a semnat şi acordul de colaborare cu Institutul Cantacuzino pentru producţi vaccinului.

“La OncoGen susţinem dezvoltarea cercetării medicale şi creşterea competitivităţii României. Avem încredere în cercetătorii români şi în capacitatea lor de a schimba România în bine. În acest sens, am semnat un acord de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în ţara noastră, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen.
 

Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri”, a transmis Virgil Păunescu, directorul centrul OncoGen din Timişoara.

OncoGen a câştigat o finaţrare de 3,5 milioane de lei, de la Ministerul Educaţiei si Cercetării, care le va permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19.
 

Vaccinul dezvoltat la Timişoara împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal, a mai anunţat Virgil Păunescu. “Fie sub formă de picături, sau prin pulverizare. Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecţie, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”.

Virgil Paunescu

Strădaniile centrului OncoGen au fost apreciate atât de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cât şi de Guvernul Britanic, în timp ce Ministerul Sănătăţii din România a comandat anchetarea doctorului Virgil Păunescu, pentru că medicul care conduce Clinica OncoGen nu avea aprobarea Consiliului de Etică al Spitalului Judeţean pentru a face testul unui aşa-zis vaccin.

Citeşte şi:

Medicul român care lucrează la vaccinul contra SARS-2: „Va apărea un tratament înainte de a se imuniza populaţia“

Institutul de cercetare OncoGen din Timişoara anunţă că a început testarea unui vaccin împotriva coronavirusului SARS Cov2

Românii care lucrează la vaccinul anti-COVID-19: „Credeţi că este normal să ne rugăm de chinezi să ne ajute?“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite