Topul Firmelor 2009: Criza economică a decimat firmele din Timiş

Topul Firmelor 2009: Criza economică a decimat firmele din Timiş

Managerii de top din Timiş au fost premiaţi pentru rezultatele din 2009

Cei mai importanţi manageri din judeţul Timiş s-au întâlnit la balul "Topul Firmelor 2009", găzduit la Centrul Regional de Afaceri. Cei care au avut şansa să se menţină pe piaţă în an de criză s-au ales cu diplome, plachete şi distincţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În an de criză economică, numărul societăţilor eligibile pentru Topul Firmelor a scăzut la jumătate faţă de anul precedent. Astfel, doar aproximativ 6.000 de firme s-au duelat pentru distincţiile acordate de Camera de Comerţ şi Industrie Timişoara. “Criza economică a luat pe nepregătite oamenii de afaceri. A venit pe neanunţate. S-a creat şi o confuzie politică, pentru că cei de la Guvern au anunţat că nu sunt probleme. Dar cred că în momentul de faţă, mediul de afaceri începe să se stabilizeze”, a anunţat Georgică Cornu, preşedintele Camerei de Comerţ din Timişoara, care vede şi părţi bune ale crizei. "Criza a selectat firme, domenii. Multe preţuri s-au redus, în special în domeniul imobiliar. S-au ajuns la sume enorme, bazate pe speculaţii. Acum ne apropiem de economia reală", a mai spus Cornu.

"Ne-am pregătit foarte bine pentru perioada de criză"

Dintre societăţile acceptate în competiţie, 484 s-au clasat pe primele trei locuri, împărţite în şase domenii de activitate, 62 de activităţi şi cinci clase de mărime. “Ne-am pregătit foarte bine pentru perioada de criză şi pentru perioada de reducerii cheltuielilor. Şi nu ne-am luat de salarii. Piaţa a scăzut cu 25 la sută în 2009, dar în domeniul nostru criza a început practic în 2008. Încă nu am depăşit momentele grele, vom mai avea de suferit”, a spus Cornelia Ruzmir, manager la Zoppas Industries.

Pentru noi e al doilea an consecutiv când ieşim pe primul loc la microintreprinderi, la prelucrarea şi comercializarea fructelor şi legumelor. Anul de criză a fost unul bun pentru noi. Produsele noastre se mănâncă, asta e secretul. Contează calitatea şi consecvenţa. Toate produsele noastre merg la export”, a spus Vali Potra, managerul firmei K’ossi SRL.

Diplome de excelenţă

Georgică Cornu a acordat Distincţia de Excelenţă pentru 66 de firme, care s-au clasat pe unul din primele trei locuri în Topul Firmelor, în ultimii trei ani. “Este pentru al trelea an consecutiv când ieşim pe locul doi. Acest an a fost unul greu, dar cu toate astea nu am redus numărul de angajaţi şi am reuşit să menţinem pe val. Cel mai important este corectitudinea şi relaţia faţă de clienţi”, a declarat Adriana Sângeorzan, directorul societăţii Exhelius SRL.

“Anul 2009 a fost foarte slab pentru noi, dar 2010 fost mult mai bun. Se vede o redresare şi ne apropiem de rezultatele din 2008, când am ieşit cel mai bine în istoria de zece ani a firmei”, a spus Nicolae Strâmbeanu, patronul firmei Pro Air Clean. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările