Timişorenii care organizează festivalul de jazz de la Gărâna pariază pe Oradea. ORA Jazz Festival într-o sinagogă

Timişorenii care organizează festivalul de jazz de la Gărâna pariază pe Oradea. ORA Jazz Festival într-o sinagogă

Oradea FOTO festivalier.ro

ORA Jazz Festival este un festival internaţional de jazz care se va ţine, în perioada 14-16 septembrie, în Sinagoga Neologă Sion din Oradea.

Ştiri pe aceeaşi temă

O parte din echipa ORA Jazz Festival are în palmares organizarea a două mari festivaluri de jazz în zona de vest a ţării, Gărâna Jazz Festival şi Timisoara Jazz Festival.

“Incluzând Oradea, un oraş cu istorie şi cultură bogate, pe harta evenimentelor sale, ORA Jazz Festival speră să aducă muzica jazz mai aproape de pasionaţi şi să câştige public nou pentru unul dintre cele mai libere genuri muzicale”, anunţă organizatorii pe pagina lor de Facebook.
 
ORA Jazz Festival doreşte să transforme pentru trei zile Sinagoga Neologă Sion într-o scenă dedicată muzicii jazz şi reprezentanţilor săi de elită. 
 
Muzicieni din Israel, Germania, Norvegia, Franţa, Finlanda, Cehia, Canada, Olanda, China (Taiwan) şi Austria vor prezenta cele mai noi proiecte ale lor în spaţiul sinagogii.
 
Simona Giura, fondatoarea ORA Jazzfestival, a povestit pentru site-ul festivalier.ro, cum a luat naştere acest eveniment.
 
“Acolo este nevoie de un festival. Oraşul este minunat, cu o arhitectură de invidiat, cu edili care sunt interesaţi de promovarea oraşului şi de statutul său cultural. Toate oraşele mari au cel puţin un festival de jazz. Oradea este un spaţiu cultural care trebuie cultivat cu muzică bună… Din reacţiile primite, mai ales on-line, se pare că vom avea un public destul de elitist: mulţi orădeni, dar şi iubitori ai jazz-ului veniţi din toată ţara şi din Ungaria. Oameni care fac turism cultural şi care ştiu ce înseamnă un festival tare”, a spus Simona Giura.

Sinagoga Neologă Sion din Oradea FOTO festivalier.ro
 
 
• Vineri, 14 septembrie 2018, 19.00.
Adam Ben Ezra (Israel)
Arne Jansen Trio Trio - Nine Firmaments (Germania)
Bansal Trio (Norvegia, Cehia)
 
• Sâmbătă, 15 septembrie, 18:00
Renaud Garcia-Fons - Double Bass 1001’s voices (Franţa)
Grégory Privat Trio (Franţa, Canada)
Verneri Pohjola & Mika Kallio Duo - Animal Image (Finlanda)
 
• Duminică, 16 septembrie 2018, 18:00
Bugge Wesseltoft - Everybody Loves Angels (Norvegia)
Omer Klein Trio - Sleepwalkers (Israel)
Radio.string.quartet - In Between Silence (Austria, China-Taiwan, Germania, Olanda)

 
Preţul unui bilet pentru o zi este de 80 de lei, iar al abonamentului 210 de lei.
 
Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona online de pe www.bilete.ro, Magazinele Inmedio, Magazinele Germanos, Ofiicile Poşta Română sau înaintea începerii primului concert al zilei, de la intrare.
 
citeste totul despre: