Timişoara, în zodia nunţilor ţigăneşti „de valoare”: mirese duse cu Lamborghini şi dedicaţii pentru „ministrul Finanţelor”

Timişoara, în zodia nunţilor ţigăneşti „de valoare”: mirese duse cu Lamborghini şi dedicaţii pentru „ministrul Finanţelor”

Ţiganii care petrec pe Loga au facut liniste numai dupa interventia politistilor

Luna august coincide cu vacanţele romilor plecaţi în străinătate. Tot în această lună ţiganii plecaţi „afară” se întorc în Timişoara şi organizează ceea ce ei numesc nunţi „de valoare”.

Când un ţigan cu bani îşi mărită fiica sau îşi însoară fiul ştie tot cartierul, tot oraşul, toată ţara. Nu pentru că plătitorii de taxe şi impozite ar fi interesaţi de unde şi-a cumpărat micul baştan costumul, de obicei alb, sau cine semnează pe rochia de mireasă a micii pirande.

FOTO Iată cum petrec cei mai bogaţi romi în cartierul palatelor din Hunedoara

Timişorenii află că ţiganii au nuntă în oraş pentru că străzile sunt blocate de maşinile de sute de mii de euro gen Lamborghini, Ferrari sau Porsche. Nici jeep-urile cocoţate pe spaţiul verde nu pot fi ignorate de timişorenii care umblă şi jumătate de oră pentru a găsi un loc de parcare astfel încât să nu ia amendă. Spre exemplu, paranghelia dată anul trecut în cinstea mirilor Biţa şi Marco a paralizat o stradă de lângă Poliţia Municipală. Şi în acest an se anunţă petreceri fastuoase.CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO DE LA NUNTA LUI MARCO ŞI A BIŢEI


Nunţile lui Baron, Vişinel şi Ionelaş


În numai două săptămâni au avut loc câteva nunţi ţigăneşti a căror muzică a poluat fonic oraşul. Una dintre ele a fost logodna din familia lui Vişinel, un ţigan bogat cu palat pe C.D. Loga. Un alt „chiolhan” a fost dat de Baron, unul din cei mai bogaţi ţigani din Timişoara. Săptămâna aceasta alte nunţi ţigăneşti au avut loc în oraş, iar potrivit obiceiului, ţiganii au afişat foarte multă opulenţă, maşini de lux, evident, „de valoare”. În urmă cu două zile a avut loc nunta dintre Ana, nepoata baştanului Ionelaş Cârpaci, judecat pentru afaceri cu acte false, şi Marco, fiul unui alt ţigan bogat, cu afaceri în Germania. La eveniment a participat şi un ţigan zis „ministru Finanţelor”, care a primit dedicaţii „fără număr”. Pentru a arăta că e „de valoare”, ministul a promis că-i face cadou manelistului Nicolae Guţă un Rolls Royce de 200.000 de euro. „Vrăjeală. Aşa se laudă ei”, a spus un apropiat al ţiganilor.

  
CLICK PE POZĂ PENTRU NUNTA "DE VALOARE" DE LÂNGĂ SEDIUL POLIŢIŞTILOR DE LA ARME


Ţiganii au „circul” în sânge şi petrec în toată Europa


Chefurile mari şi zgomotoase date de ţigani în cinstea micilor însurăţei nu se petrec doar în Timişoara. Odată cu integrarea europeană a României, şi petrecerile clanurilor de rromi au ajuns în Europa.  Pe youtube  au apărut mai multe filmuleţe cu ţigani din Timişoara care au închiriat un palat pentru petrecere, iar alaiul de nuntă format din maşini de lux a blocat o autostradă de lângă Frankfurt.„Este o concurenţă între ei. Fiecare vrea să facă petrecerea cea mai tare, să aibă evenimentul cel mai fain. Sincer, nu ştiu câţi bani se cheltuiesc”, a spus Florin Lipovan, care a filmat mai multe nunţi ţigăneşti „de valoare”.


CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO


Un preot român care slujeşte în Germania şi a cununat mai multe familii de rromi sau i-au botezat pe copiii acestora susţin că ţiganii au „circul” în sânge şi sunt dispuşi să dea ultimii bani pentru o petrecere fastuoasă. Sociologul Andrei Obad susţine că astfel de manisfestaţii ţin de cultura etniei, dar nu reprezintă un fenomen îngrijorător atât timp cât se respectă regulile de convieţuire. „Din punctul meu de vedere, fenomenul nu se va schimba. Nu ştiu dacă e un fenonem îngrijorător, cu efecte pe termen lung. Atât timp cât nu există patologie, cred că nu e un fenomen îngrijorător din punct de vedere social. E un model cultural pe care ei îl urmează”, a spus Obrad.

citeste totul despre: