Teren de sport, transformat în parcare pentru maşinile Poliţiei Locale: „Revolta unor cetăţeni nu este justiticată”

Teren de sport, transformat în parcare pentru maşinile Poliţiei Locale: „Revolta unor cetăţeni nu este justiticată”

Un teren de minifotbal din Timişoara a fost transformat în parcare pentru maşinile Poliţiei Locale FOTO Tatiana Neamţu

Un teren de sport al Societăţii de Transport Public din Timişoara, modernizat recent şi deschis cetăţenilor care voiau să îl închirieze a fost transformat în parcare pentru maşinile Poliţiei Locale. Instituţia arată că cetăţenii nu au motive să fie revoltaţi.

O timişoreancă îl acuză pe primarul Nicolae Robu că a transformat un teren din baza sportivă Electrica, deţinută de Societatea de Transport Public Timişoara, în parcare pentru maşinile Poliţiei Locale, care are sediul în apropiere. Potrivit Tatianei Neamţu, baza sportivă Electrica este foarte bine dotată, acesta fiind şi motivul pentru care mulţi copii vin să joace fotbal aici şi să se antreneze.

Primarul unui oraş european - viitoare capitală culturală 2021 - mica Vienă de altădată, oraş FĂRĂ măcar o singură sală polivalentă demnă de sec. XXI (deşi a promis-o în 2 campanii electorale), după ce rateul lui fotbalistic a pierdut dreptul de a mai juca pe Dan Păltinişanu şi a jucat meciurile pe Electrica, din nu ştiu ce tulburări de personalitate grave şi profitând de faptul că are la conducerea regiei autonome care deţine şi clubul Electrica o slugă tristă, a transformat unul din terenurile sintetice pe care se antrenau copiii - deosebit de bine îngrijite - în PARCARE pentru maşinile Poliţiei Locale”, a scris timişoreanca, pe Facebook.

Reacţia Poliţiei Locale: „Revolta unor cetăţeni nu este justificată”

Poliţia Locală a transmis, la solicitarea „Adevărul” un punct de vedere, arătând că revolta unor cetăţeni nu este justificată. „Ca urmare a necesităţilor operative de funcţionare a Poliţiei Locale, a necesităţii asigurării unui spaţiu pentru autovehiculele instituţiei care sunt dotate cu mijloace de comunicare şi camere de filmat, în regim STS, precum şi datorită necesităţii creării unor locuri de parcare pentru cetăţenii care vin în vederea soluţionării unor probleme la sediul Poliţiei Locale, dar nu în ultimul rand pentru construirea unui dispecerat de monitorizare pentru sutele de camere video ce vor fi achiziţionate şi construirea unei săli de instructaj a poliţiştilor locali ce asigură strada, s-a obţinut prin hotărare de consiliu local terenul din vecinătatea Poliţiei Locale, acesta fiind proprietatea municipiului Timişoara. Menţionăm că această necesitate a fost impusă şi de imposibilitatea accesării unor fonduri europene, din cauza lipsei spaţiului aferent, conform standardelor, în contextul în care se doreşte achiziţionarea a sute de camere video pentru monitozarea video a oraşului. Revolta unor cetăţeni nu este justificată deoarece în locaţia respectivă mai există şi alte terenuri asemănătoare pentru desfăşurarea unor activităţi sportive”, arată Poliţia Locală Timişoara.

Terenul de sport a fost transformat în parcare printr-o hotărâre de Consiliu Local prin care s-a aprobat dezlipirea parcelei şi cedarea ei Poliţiei Locale în vederea construirii unui centru de monitorizare video. Primarul susţine că în documente, terenul nu a figurat niciodată ca bază sportivă, Societatea de Transport Public amenajând terenul de sport fără autorzaţie. Primarul Nicolae Robu a declarat că poliţiştii locali nu au greşit prin faptul că au parcat maşinile pe terenul de sport, ci că nu au dat la o parte covorul sintetic care arată că acolo a fost un teren de sport.

E o prostie ce au făcut poliţiştii că au parcat maşinile acolo. Poliţia locală ar fi trebuit să dea jos acel covor. Trebuia să înţeleagă că nu e firesc să parchezi pe o astfel de suprafaţă. Orice om de bun simţ care vede o maşină pe o astfel de suprafaţă reacţionează. Eu am fost să văd ce este acolo. Niciodată nu l-am văzut folosit (n.r. terenul) de câte ori am fost în zonă. Construcţia a fost o amenajare ilegală”, a declarat Nicolae Robu. Edilul a promis că în locul terenului transformat în parcare va fi amenajat un nou teren de minifotbal. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: