Scaune rulante „sport” pentru persoane cu probleme locomotorii: Tenis şi baschet în scaun cu rotile

Scaune rulante „sport” pentru persoane cu probleme locomotorii: Tenis şi baschet în scaun cu rotile

Scaun cu rotile pentru sportivi

Fundaţiei Motivation România, în parteneriat cu Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Intrenaţională, a oferit un cadou special pentru 11 timişoreni cu probleme locomotorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceştia au donat scaune rulante adaptate nevoilor acestora, pentru a avea o şansă în plus spre o viaţă activă. Cele 11 echipamente complete au fost oferite în cadrul unui eveniment special organizat la Timişoara sub genericul ”Roţile schimbării merg mai departe”, finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Intrenaţională (USAID).
 
Prin acest eveniment, Fundaţia Motivation România încearcă să încurajeze persoanele cu dizabilităţi, utilizatori ai scaunelor rulante, să participe la diverse activităţi sportive, culturale şi recreative. 
Noile scaune rulante „sport” îi va ajuta pe timişoreni să fie independenţi, să iasă din case şi să devină membri activi în comunitatea din care fac parte. 
 
Fiecare scaun rulant a fost adaptat de specialişti în conformitate cu diagnosticul şi abilităţile utilizatorului, respectând principiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 
 
Utilizatorii acestora au primit şi instruire pentru folosirea lor de la specialiştii din echipa Motivation Timişoara, precum şi de la kinetoterapeuţi. 

„Observ că am mobilitate mai mare şi acum pot să mă întorc uşor pe loc. Eu stau la casă şi spaţiul este limitat şi mă deplasam destul de greu. Acum cred că o să mă deplasez mult mai repede. Scaunul este simplu de manevrat”, a declarat Guy Nicolae, beneficiarul unui scaun rulant.
 
Printre sporturile pe care le pot practica persoanele cu dizabilităţi sunt tenisul şi baschetul.

Până la sfârşitul lunii martie, în cadrul proiectului au fost livrate 1.417 scaune rulante în toată ţara. 
 
citeste totul despre: