PSD Timiş a votat pentru schimbarea lui Liviu Dragnea. Fost preşedinte al filialei: „E un divorţ din vina ambilor”

PSD Timiş a votat pentru schimbarea lui
Liviu Dragnea. Fost preşedinte al filialei: „E un divorţ din vina ambilor”

Liviu Dragnea FOTO Inquam

Reprezentanţii PSD Timiş s-au întâlnit vineri în Comitetul Executiv Judeţean, pentru a stabili dacă susţin sau nu scrisoarea care cere demisia lui Liviu Dragnea.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma întâlnirii s-a luat decizia să se susţină scrisoarea. Au fost 90 de voturi pentru, 11 abţineri şi un vot împotrivă. Dan Poenaru, fost preşedinte al PSD Timiş a declarat la ieşirea din şedinţă că ceea ce se întâmplă în PSD este "un divorţ din vina ambilor". "Eu cred că a greşit şi Dragnea, dar au greşit şi cei care l-au lăsat să aungă în situaţia asta. Asta e greşeala celor din jurul lui Dragnea. Unii au semnat scrisoarea", a declarat Dan Poenaru.

Întrebat ce s-a schimbat din iunie, când PSD Timiş a votat susţinerea necondiţionată a actualei conduceri, Dan Poenaru a declarat că "s-au schimbat sondajele". "Sondajul este foarte important. Esenţa politicii este scorul de la alegeri. Când nu merge echipa, se schimbă antrenorul", a declarat Poenaru. Fostul preşedinte al PSD a mai declarat că pe lângă Dragnea, trebuie schimbate şi criteriile de selecţie a cadrelor. 

"Trebuie oameni competenţi pentru aplicarea unui program de guvernare bun pentru care îţi trebuie oameni competenţi. Din păcate, criteriile de selecţie au fost altele. PSD a mai trecut prin două rupturi majore în 1992 şi 1997, dar a rezistat pentru că avea lideri autentici, iar în PSD se afla elita politică, intelectuală şi profesională a României. Criteriul de selecţie în momentul de faţă este fidelitatea, care nu are nicio legătură cu competenţa. Degeaba acel program este foarte bun dacă îl aplică tot felul de incompetenţi, de sfertodocţi care au diplome, dar nu au fost la şcoală. Nu se poate merge aşa înainte. Trebuie făcută o corectură majoră", a mai declarat Poenaru. 

Preşedintele PSD Timiş, Călin Dobra a anunţat că nu va face declaraţii de presă în urma deciziei şi va transmite doar un comunicat de presă cu decizia luată. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările