Regele Mihai I al României va avea din nou bulevard în Timişoara. „După şase ani, o mare victorie în şedinţa Consiliului Local“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai I FOTO Arhivă Adevărul
Regele Mihai I FOTO Arhivă Adevărul

În ultima şedinţă de Consiliu Local Timişoara s-a decis schimbarea denumirii bulevardului “Regele Mihai I", din Piaţa Regina Maria până în Piaţa Mărăşti.

Jurnalistul Flavius Boncea, fost consilier local, decorat în 2011 cu „Medalia Regelui Mihai I pentru Loialitate”, a propus ca bulevardul Republicii din Timişoara să devină bulevardul Regele Mihai I. Boncea a depus o adresă în atenţia primarului Nicolae Robu, a Consiliului Local şi Comisia de Atribuire sau Schimbare de Denumiri la Străzi, Parcuri, Pieţe, în urmă cu şase ani. Regalistul Flavius Boncea cerea să se revină la vechea denumire a bulevardului Republicii, care până în 1948 s-a numit bulevardul Regele Mihai. 

“După şase ani, o mare victorie (permiteţi-mi să o consider personală) în şedinţa Consiliului Local de astăzi: Timişoara va avea din nou Bulevardul Regele Mihai! Mulţumiri tuturor celor care au susţinut acest proiect!”, a anunţat Flavius Boncea, pe pagina sa de Facebook.
 

Revenirea la denumirea pe care bulevardul a avut-o până în 1948 ar reprezenta un minim gest de reparaţie morală faţă de cel mai important Cetăţean de Onoare al Timişoarei, susţinea fostul consilier ţărănist Flavius Boncea. 

Bulevardul Regele Mihai

În ultima şedinţă de Consiliu Local s-a decis schimbarea denumirii bulevardului “Regele Mihai I a tronsoanelor; bulevardul Republicii din Piaţa Regina Maria până în Piaţa Victoriei, strada Sf.Ioan, până la strada C.Brediceanu, şi strada Gh.Dima, până în Piaţa Mărăşti.

Regele Mihai şi Flavius Boncea


Flavius Boncea alături de Regele Mihai

Citeşte şi:
 

FOTO Cum a supravieţuit Regele Mihai în Catedrala Mitropolitană, în timpul comunismului. După Revoluţie a fost împroşcat cu aurolac

Timişoreanul care l-a descoperit pe Regele Mihai pe o monedă 100 de lei: “Am aflat că Regele nostru trăieşte de la un post de televiziune din Ungaria”

Legătura sufletească între Regele Mihai şi Timişoara. A ctitorit Catedrala, a înfiinţat Universitatea de Vest şi Filarmonica Banatului

Fotografie inedită din anul 1946: Regele Mihai semnează actul sfinţirii Catedralei Mitropolitane din Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite