FOTO Renumiţi campioni mondiali pe gheaţă au făcut spectacol la Timişoara

FOTO Renumiţi campioni mondiali pe gheaţă au făcut spectacol la Timişoara

Ruşii au făcut spectacol în Sala Olimpia din Timişoara Foto: Ştefan Both

Ansamblul de balet pe gheaţă din St.Petersburg şi-a început turneul din România cu spectacolul “Spărgătorul de nuci”, de la Timişoara

Seară magică în Sala Olimpia din Timişoara, la spectacolul oferit de artiştii ruşii de la St.Petersburg, condideraţi cei mai cunoscuţi balerini pe gheaţă din lume. Cei 42 balerini au oferit, într-un decor de poveste, două ore de dans şi coregrafie pe gheaţă de cel mai înalt nivel. Din nefericire preţurile pipierate ale biletelor, dar şi lipsa de interes al timişorenilor a făcut ca în sală să fie doar aproximativ 800 de plătitori, ceea ce a făcut ca spectacolul de la ora 18.00 să fie anulat şi să existe doar o singură reprezentaţie la Timişoara, cea de la ora 21.00. 

Cei care au avut şansa să vadă “Spărgătorul de nuci”, Peter Ilici Chaikovski, în varianta pe gheaţă au plecat mai bogaţi spiritual, având în faţă numeroşi foşti campioni mondiali la patina artistic, care s-au reprofilat după retragerea din viaţa sportivă. Una din numele de referinţă este Maria Maslova. 

“Trecerea de la patinaj artistic sportiv la balet a fost dorinţa mea. Datorită coregrafului Rassadin şi foarte multă muncă am ajuns să fac balet pe gheaţă. Este cu totul altceva decât în viaţa sportivă, dar la fel de frumoasă”, a spus Maslova, după spectacol. 
 
Responsabil cu coregrafia la Ansamblul de balet pe gheaţă din St.petersburg este Konstantin Rassadin. 
“A fost o atmosferă frumoasă la Timişoara. Aceste spectacole mulţumesc atât iubitorii sportului, cât şi pe cei ai baletului. Partea sportivă aplaudă atunci când se execută numere specifice patinajului artistic, iar partea mai sobră apreciază momentele de balet”, a spus Rassadin.
 
După reprezentaţia de la Timişoara, Ansamblul de balet pe gheaţă din Saint Petersburg îşi continuă turneul în România, următoarea detinaţie fiind Cluj Napoca, pe 18 ianuarie, urmat de Sibiu şi Bucureşti.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările