Fostul director al Operei din Viena, Ioan Holender, nu mai vrea să aibă de-a face cu Asociaţia Timişoara Culturală Europeană

Fostul director al Operei din Viena, Ioan Holender, nu mai vrea să aibă de-a face cu Asociaţia Timişoara Culturală Europeană

Ioan Holender se retrage din funcţia de preşedinte de onoare al Asociaţiei Timişoara 2021

Ioan Holender, preşedintele de onoare al Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană a Culturii, a anunţat că renunţă la funcţie pe fondul scandalului iscant în jurul Asociaţiei Timişoara 2021 şi care a escaladat în ultima perioadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ales în 2011 preşedinte de Onoare al Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană a Culturii, fostul director al Operei din Viena, maestrul Ioan Holender, a anunţat luni că renunţă la funcţie, pe fondul scandalului în care a fost implicată Asociaţia în ultima perioadă. Holender a declarat că nu a fost „nicicând” consultat de Asociaţie şi vrea să se retragă din această funcţie. Holender a contestat şi numirea unui suedez „care nici măcar nu cunoaşte limba română” în funcţia de director artistic al Asociaţiei Timişoara 2021. Redăm mai jos comunicatul prin care Ioan Holender îşi anunţă retragerea din Asociaţie:

Având în vedere că nu am fost nicicând consultat de Asociaţia Timişoara - Capitală Europeană a Culturii, deşi sunt Preşedintele de Onoare al acesteia, mă retrag din această „funcţie”, pe care în fond nu am îndeplinit-o niciodată şi pe care nu mai doresc să o deţin. Vă rog să excludeţi numele meu din acest context.

Sunt alături de intelectualii oraşului meu, personalităţi precum Tolcea, Ungureanu, Jecza, Vighi, Lupu Hausvater, Babeţi, Armanca, Gârboni, Murgu, ş.a., care, din câte am înţeles, nu sunt implicaţi şi nici măcar consultaţi în privinţa TM 2021.

Pe de altă parte, ca Director Artistic al Asociatiei Timisoara - Capitală Europeană a Culturii a fost angajat un cetăţean din Suedia care nu are nicio tangenţă cu Timişoara şi care nici măcar nu cunoaşte limba română.

Bineînţeles că nici despre alcătuirea boardului asociaţiei nu am fost informat, aflând doar deunăzi că şi soţul doamnei Neumann este unul dintre membrii acestuia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările