British International School din Timisoara, cea mai elitistă şcoală din Banat, oferă burse pentru elevii talentaţi

British International School din Timisoara, cea mai elitistă şcoală din Banat, oferă burse pentru elevii talentaţi

British International School din Timişoara

Prima şcoală internaţională, cu program educaţional de tip Cambridge - British International School of Timisoara – oferă două burse de merit pentru anul şcolar 2019-2020.

GALERIE FOTO

Busele pentru British International School of Timisoara se adresează elevilor foarte talentaţi care doresc să urmeze cursurile primei şcoli cu profil britanic din Timişoara, dar nu au susţinerea financiară necesară.
 
Astfel, pentru anul şcolar care urmează sunt disponibile o bursă de merit pentru anul 7 (11 ani) şi o bursă şcolară pentru anul 8 (12 ani). 
 
“Dorim să sprijinim acei copii care doresc să beneficieze de sistemul nostru de învăţământ, însă a căror familie nu pot susţine costurile aferente. Suntem bucuroşi să anunţăm că organizăm un concurs pentru a descoperi elevi merituoşi, atât pe plan academic, cât şi prin prisma talentelor vacţionale şi artistice pe care le au şi care au demonstrat prin rezultatele obţinute că merită să facă parte din familia şcolii noastre”, spune Ciprian Ţiplea, directorul British International School of Timişoara.
 
Bursele sunt acordate în baza unor criterii academice, incluzând portofoliul şcolar în baza rezultatelor obţinute, dar şi talentul vocaţional şi artistic al elevilor candidaţi. 
 
Bursele vor fi oferite în urma unei analize a documentelor suport (inclusiv referinţe de la şcoala actuală), a unui interviu cu elevul şi cu părinţii, precum şi pe baza unei testări a elevului ţinând cont totodată de situaţia materială şi contextul social economic al familiei. 
 
Dosarul de aplicare pentru o bursă şcolară este disponibil pe site-ul şcolii – www.britishschool-timisoara.ro. 

 
British International School of Timisoara îşi va deschide porţile în septembrie pentru elevi începând cu clasa pregătitoare (4 ani) şi până la clasa a 9-a (13 ani). Pe de altă parte, procesul de înscriere se află pe final, fiind disponibile câteva locuri la anumite clase.
 
British International School of Timişoara introduce o nouă viziune în educaţia preuniversitară din zona de vest a ţării, dar validate şi apreciată în oraşe din întreaga lume. 
 
În România există şcoli similare care funcţionează de mai mulţi ani la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Sistemul educaţional propus îşi are rădăcinile în Marea Britanie şi este recunoscut la nivel internaţional pentru modul armonios şi pragmatic în care imbină un curriculum academic de înalt nivel cu un program extracurricular bogat. 
 
Copiii dezvoltă cunoştinţe generale, înţeleg aplicarea practică a acestora, îşi dezvoltă aptitudini pe anumite domenii în funcţie de abilităţile şi pasiunile pe care şi le descoperă şi au, totodată, un divers program care îi dezvoltă din punct de vedere social, emotional şi cultural. 
 
British International School of Timişoara va fi acreditată de Council of British International Schools (COBIS), ceea ce reprezintă diploma de platină pentru o şcoală de acest gen şi va avea un curriculum britanic oferit de Cambridge Assessment International Examination.

Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: