Au fost aprobate primele proiecte concrete în Alianţa Vestului. Se referă la parcări şi transportul în comun

Au fost aprobate primele proiecte concrete în Alianţa Vestului. Se referă la parcări şi transportul în comun

Timişoara a aprobat primele două măsuri concrete pentru Alianţa Vestului FOTO Daniel Dancea

Consiliul Local Timişoara a aprobat marţi primele măsuri concrete din cadrul Alianţei Vestului. Pentru ca măsurile să se aplice cu adevărat, decizii similare trebuie luate şi la Cluj – Napoca, Oradea şi Arad.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două proiecte de hotărâre care vizează Alianţa Vestului au fost aprobate marţi de Consiliul Local Timişoara. Una dintre hotărâri prevede ca abonamentul „General” de pe liniile de autobuz din Oradea, Arad şi Cluj – Napoca să fie recunoscut şi în Timişoara.  Cea de-a doua hotărâre vizează parcările şi prevede ca arădenii, orădenii şi clujenii care deţin un abonament general de parcare în oraşele lor de reşedinţă să poată parca şi în Timişoara, cu excepţia zonei zero (zona verde).

În ambele proiecte aprobate marţi se menţionează că hotărârile luate de Consiliul Local Timişoara sunt valabile doar dacă în celelalte oraşe se aprobă hotărâri similare. Cu alte cuvinte, clujenii, arădenii sau orădenii pot circula cu mijloacele de transport în comun din Timişoara sau pot parca în Timişoara cu abonamentul din oraşul lor doar dacă oraşeledin care provin aprobă hotărâri care să prevadă că de aceleaşi facilităţi se bucură şi timişorenii în Arad, Cluj – Napoca sau Oradea.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că le-a sugerat colegilor săi primari din Alianţa Vestului să adopte hotărâri similare. Edilul a mai spus că nu ştie dacă în celelalte oraşe vor fi adoptate hotărâri similare, în condiţiile în care, chiar dacă primarii sunt de acord, decizia finală îi aparţine Consiliului Local.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: