Târgu-Mureş: Frigăruile cu somon crocant şi fructele de mare, ultimele tendinţe la nunţile mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii prezenţi astăzi la Sala Sporturilor pentru a vizita standurile dechise în cadrul expoziţiei „Nunta Noastră” au putut admira şi degusta o serie de preparate culinare şi vinuri de soi, menite să le facă o impresie asupra tendinţelor în materie de gastronomie pentru nunţile anului 2010.

Viitorii miri au putut admira o serie de preparate culinare, prezentate de bucătarii a şase restaurante mureşene, în cadrul unei expoziţii de gastronomie cu meniuri speciale pentru nunţi. Tinerii şi-au putut face o impresie despre tendinţele din acest an în materie de meniuri pentru marele eveniment, dar au şi putut degust diverse soiuri de vinuri, sau au putut admira, proba şi cumpăra rochii de mireasă, costume de mire sau accesorii pentru o nuntă ca în poveşti.

Bufetul sudez, în tendinţe

Potrivit  bucătarului şef al Pensiunii Ana, în acest an bufetul suedez este foarte apreciat de viitorii miri. „În 2010 tendinţa în materie de meniuri la nunţi este de a lăsa invitaţii să se servească atunci când doresc şi cu cât doreşte fiecare. Petrecăreţii nu mai trebuie să stea jos şi să aştepte să fie serviţi. Fiecare se serveşte cu ce vrea, fie meniu rece, fie cald. Ca şi specialităţi un trend ar fi preparatele marine, în special fructele de mare. Pensiunea Ana are ca şi specialitate platoul „Ana”, ce conţine trei sortimente de carne, garnituri şi salate, prezentat într-un mod special”, a precizat Măriuţa Covrig, bucătar-şef al Pensiunii Ana.

Aperitive cu somon crocant, marca Dublin Irish Pub

Restaurantul Dublin Irish Pub îi îmbie pe viitorii miri cu o serie de aperitive, unice pe piaţă. „Sunt foarte apreciate pacheţelele de primăvară cu cremă fină de brânză, minifrigăruile cu somon crocant, rulourile de piept de pui cu legume, din cotlet cu salam picant,coşuleţele de foetaj cu brocolli şi pancetta crispy sau minifrigăruile cu bocconcino şi roşii cherry. Preţurile pentru meniurile de nuntă sunt de la 80 la 150 de lei de persoană”, a precizat Kalman Peter, managerul restaurantului.

Tot în tendinţe este şi mâncarea tradiţională româneasscă. „Restaurantul „La Angela” propune mirilor sărmăluţe, cozonac,friptură ardelenească, toate făcute după reţete tradiţionale”, a precizat Angela Blaga, managerul restaurantului.

Vinul cu poza mirilor pe etichetă

Pe lângă expoziţia culinară, viitorii miri au putut degusta şi o serie de vinuri de soi, prezentate de podgoria Lechinţa. „Avem şi vinuri la vrac, ce sunt mai ieftine decât cele ambalate la butelie. Din experienţa anilor trecuţi există o tendinţă de a se folosi vinul la nuntă. Podgoria Lechinţa are o Fetească Albă, demisec spre demidulce, preferat atât de bărbaţi cât şi de femei, iar acest soi se vinde foarte bine la vrac. Sunt şi miri care solicită vin la butelie, în special pentru a le oferi invitaţilor la sfârşitul nunţii. Avem o ofertă specială, o butelie având ca etichetă poza mirilor, care poate fi folosită  ori ca invitaţie de nuntă, ori ca amintire la sfârşit”, a precizat Nagy Bela, gestionar magazin Prescon Mureş.

Premii surpriză pentru vizitatori

Mirii anului 2010 care se decid să vină la expoziţie au şansa de a câştiga premii la Tombola vizitatorului: un set de verighete oferite de Bijuteriile Sabion dar şi un weekend cu pensiune completă şi SPA la Complexul President din Târgu-Mureş. Alţi norocoşi se vor alege cu rochii de miresă, torturi şi buchete de flori.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite