Strugurii, leacurile miraculoase ale naturii: rezolvă problemele digestive, protejează inima, curăţă pielea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strugurii si la ce ajuta ei FOTO: http://www.teravin.ro
Strugurii si la ce ajuta ei FOTO: http://www.teravin.ro

Toamna se numără nu doar bobocii, ci şi fructele şi legumele şi se adună recolta bogată de peste an. Acum e momentul să ne bucurăm de darurile naturii. Strugurii sunt numiţi şi „elixirul tinereţii“, iar o cură cu aceste fructe ajută organismul în detoxifiere, pregăteşte corpul pentru sezonul rece, ameliorează bolile de inimă şi de articulaţii.

O cură cu struguri poate face minuni pentru organismul fiecăruia. Poate nu ştiaţi, dar strugurii pot fi consideraţi “mătura care curăţă colonul” şi “aliaţii inimii”, iar sâmburii au un efect antioxidant.

Cura cu struguri rezolvă problemele digestive, fiind recomandaţi celor care suferă de constipaţie

În agitaţia zilnică, atunci când uităm să mâncăm, când mâncăm haotic şi organismul suferă de balonare şi de constipaţie, o cură cu struguri poate rezolva aceste probleme. Strugurii sunt bogaţi în fibre şi minerale şi sunt un veritabil laxativ. Au proprietăţi puternic purificatoare, diuretice şi depurative, fiind recomandaţi sau celor care vor să urmeze o cură de detoxifiere.

Trebuie ştiut că strugurii albi sunt mai dulci, dar conţin mai puţine vitamine, iar strugurii negri conţin mai mulţi antioxidanţi, însă pot irita un stomac fragil.

Un litru de must conţine 900 de calorii şi este echivalent energetic, cu 10 oua, 1.500 g de cartofi sau 650 g carne. Mustul face bine la inimă, la muşchi, la oase, întregului organism. Vitaminizează şi remineralizează.

struguri

Strugurii sunt buni pentru inimă

Strugurii negri protejează inima şi previn formarea cheagurilor de sânge. Uleiul obţinut din sâmburi previne hipertensiunea, ischemia cardiacă şi tulburările circulatorii în general. Acesta conţine vitamina E, zinc, cupru, seleniu şi agenţi antiîmbătrânire foarte puternici, numiţi procianidine.

Strugurii sunt recomandaţi şi în cazul afecţiunilor precum: anemia, artrita, arteroscleroza, în convalescenţă, hemoragie, intoxicaţie, tulburari digestive şi surmenaj.

Strugurii, folosiţi în cosmetică

struguri

Strugurii sunt folosiţi şi în cosmetică. Îi regăsim în compozitia unor creme pentru hrănirea tenului, a părului şi ajută la combaterea celulitei. Cojile care rămân de la stoarcerea strugurilor reprezintă cea mai activă parte a strugurilor. În coajă, se găsesc taninurile, substanţe cu efecte astringent, cicatrizante şi antiseptic asupra pielii. Acestea se pot aplica direct pe faţă şi se lasă timp de 20-30 de minute. Constituie un remediu redutabil pentru tratarea tenului cu pori mari şi a dermatozelor uşoare.

Atenţie, sunt şi contraindicaţii!

Bolile în care este contraindicată cura cu struguri sunt: afecţiunile renale grave, hipertensiunea gravă, retenţia de apă şi diareea cronică. Strugurii mâncaţi în exces pot avea efect laxativ. Persoanele care suferă de diabet insulino-dependent nu pot urma cura cu struguri, deoarece este mult prea bogată în zaharuri rapide.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite