FOTO Simfonia culorilor la Curteni

FOTO Simfonia culorilor la Curteni

Flori de Grădină

La Curteni a fost zi de sărbătoare. Mai exact sărbătoarea florilor de grădină. Localnicii au venit la târg cu cele mai alese şi mai frumoase plante pentru a-i impresiona pe sutele de vizitatori care au trecut astăzi pragul Târgului Floral.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muşcatele, begoniile, petuniile, crăiţele şi chiar trandafirii au fost vedetele Târgului de Flori organizat astăzi în satul Curteni, comuna Sântana de Mureş. Atent îngrijite şi răsfăţate de grădinari, plantele au făcut senzaţie prin coloritul lor fascinant şi prin parfumul lor proaspăt. 

La Curteni, nu este casă unde să nu existe un cultivator. Sătenii spun că pentru a avea o recoltă bogată este nevoie de multă muncă, seriozitate şi chiar de unele sacrificii. Însă ingredientul special, care le face pe flori să radieze de frumuseţe, este dragostea şi pasiunea cultivatorului pentru ele.

Târgul Floral se organizaează în fiecare an la începutul lunii mai, iar de cele mai multe ori se întâmplă ca negustorii să rămână fără marfă pe standuri. Respectând tradiţia, nici astăzi nu a fost vizitator care să plece acasă fără un ghiveci, fie el cât de mic.

Preţurile au fost accesibile şi au variat între 1,5  şi 30 de lei pentru un ghiveci. Cei care şi-au făcut proviziile din târg, nu au primit doar garanţii că au luat cea mai bună marfă, ci şi sfaturi cum să îngrijească şi cum să întreţină florile cumpărate.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: