FOTO Se lucrează intens la noul stadion din Târgu Jiu. Stadiul de execuţie a lucrărilor a depăşit 40%

FOTO Se lucrează intens la noul stadion din Târgu Jiu. Stadiul de execuţie a lucrărilor a depăşit 40%

Se lucrează la acoperişul peluzelor

Stadionul Municipal din Târgu Jiu începe să capete contur. Peluzele au fost, deja, ridicate şi se lucrează chiar la acoperiş, iar structura tribunelor principale a fost înălţată. Constructorii şi reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu dau asigurări că noul stadion va fi gata chiar în primăvara viitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
Peste 200 de muncitori lucrau astăzi de zor la construcţia noului stadion din Târgu Jiu. Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că stadiul realizării lucrărilor a depăşit 40%: „Lucrările de modernizare şi extindere a capacităţii Stadionului Municipal sunt într-un stadiu avansat. Până la această dată a fost integral realizată infrastructura, inclusiv parcarea subterană, partea de suprastructură a fost realizată parţial la cele două tribune principale: tribuna oficială şi cea de-a doua tribună care adăpostesc spaţiile pentru oficiali şi hotelul, precum şi spaţiile administrative. De asemenea, la peluze, structura a fost finalizată complet, executându-se în această periodă montarea structurii metalice a acoperişului, gradenele. Investiţia este realizată în procent de peste 40%. Împreună cu constructorul şi investitorul, Compania Naţională de Investiţii, am propus ca până la sfârşitul anului să fie finalizată întreaga structură, inclusiv acoperişul, urmând ca în perioada iernii să se realizezează lucrările de arhitectură şi finisajele interioare, astfel încât stadionul să fie dat în folosinţă în primăvara viitoare“.
 

Noul stadion va avea peste 12.000 de locuri

 
Noul stadion va avea peste 12.500 de locuri şi va putea găzdui meciuri chiar din fazele finale ale cupelor europene.
 

„Investiţia presupune realizarea unui stadion clasificat la nivelul patru, din punct de vedere al cerinţelor UEFA, cu 12.518 locuri complet acoperite. Tribunal oficială va avea cinci niveluri: subsol, parter şi trei etaje“,
a mai precizat Raul Chiriac. 
 

Hotel de patru stele


Stadionul va dispune şi de un hotel de patru stele, precum şi de spaţii administrative. „Cea de-a doua tribună principală va fi situată în zona actualului Hotel Sport va cuprinde două construcţii noi: un hotel de patru stele cu 40 de unităţi de cazare cu un corp administrativ şi o nouă construcţie care înglobează actualul Hotel Sport, extinzând spaţiile acestuia decurgând“, a precizat Raul Chiriac.
 
Investiţia presupune şi refacerea terenului de atletism şi extinderea cu un culoar, astfel încât pista să fie omologată pentru investiţii naţionale, cât şi internaţionale. 
 
 
 
 
 
Imagini din aceeasi galerie
  • Structura peluzelor a fost deja ridicată 
  • Gazonul este îngrijit în permanență de lucrătorii Primăriei Târgu Jiu
  • S-a montat acoperișul uneia dintre peluze
  • În zona sediului Primăriei Târgu Jiu va fi Tribuna Oficială 
  • Un nou hotel va fi construit pe lângă cel existent
  • Stadionul va fi gata în primăvara viitoare
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările