Doar un singur medic se mai ocupă de bolnavii de cancer din Gorj, după ancheta de la Secţia de Oncologie. Doi medici cercetaţi penal se află în concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea de la Secţia de Oncologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost afectată de ancheta penală în care sunt implicaţi doi medici şi cinci asistente din Gorj.

În prezent, doar un singur medic se ocupă de pacienţii care suferă de cancer. Adrian Blendea este singurul medic care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei Oncologie. Ceilalţi doi medici au intrat în concediu de odihnă, după ce au ajuns în vizorul anchetatorilor.

Pentru ca Secţia de Oncologie să facă faţă solicitărilor, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Tiberiu Tătaru, a apelat la un rezident care a fost de acord să vină la Târgu Jiu să facă gărzi: „Lucrurile nu pot să se deruleze la fel ca înainte după ce s-a întâmplat acolo, mai ales că avem trei medici, din care doi nu sunt la serviciu. Să acoperi o linie de gardă cu un medic chiar dacă secţia respectivă face gardă împreună cu o altă secţie este aproape imposibil. Avem o rezidentă în anul cinci pe care am spolicitat-o şi a fost de acord să intre în regim de gărzi“. 

Doar un singur medic pentru bolnavii de cancer

Tiberiu Tătaru spune că situaţia este dificilă, dar că pacienţii nu au avut de suferit:

„În acest moment, Secţia de oncologie funcţionează cu doi medici pe linia de gardă şi cu unul singur pe spitalizarea continuă, ambulatoriu integrat. Acest lucru crează un oarecare disconfort, dar, până acum, pacienţii nu au avut de suferit“. 

Şapte persoane se află sub control judiciar

Procurorii au dispus controlul judiciar în cazul celor şapte persoane care au fost audiate la Târgu Jiu. Printre acestea, se numără şi Mariana Găvănescu, şefa Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Angajatele de la oncologie îşi făcuseră două firme prin care asigurau servicii bolnavilor la domiciliu.

Conform anchetatorilor, în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu.  Serviciile respective fie nu au fost efectuate sau au fost efectuate parţial. Suspecţii sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual, abuz în serviciu, conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la uzul de fals.

Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la aproximativ 400.000 de euro. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite