Postul Paştelui: românii mănâncă alimente nesănătoase, pline de chimicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fainoasele, crenvurştii vegetali, pateul şi salamul de soia aproape că nu lipsesc de pe mesele românilor în timpul postului
Fainoasele, crenvurştii vegetali, pateul şi salamul de soia aproape că nu lipsesc de pe mesele românilor în timpul postului

Postul este unanim acceptat de către medici. Este recunoscut ca o perioadă în care toxinele din corp se elimină, iar organismul îşi recapătă forţele, însă trebuie să avem mare grijă la alimentaţie.

Organismul este pus la grea încercare în cele 40 de zile post. Pentru ca perioada de post să fie una de curăţare pentru corp, trebuie să consumăm alimente sănătoase şi să ocolim cât putem produsele procesate, pâinea, covrigii sau dulciurile care conţin mult zăhar.  

“Este bun postul, dar depinde cât de echilibrată este alimentaţia. Şi dieta vegetariană pentru o perioadă nu foarte lungă de timp nu creează probleme. Eu, personal, de exemplu nu am încredere în înlocuitorii de lactate, derivatele din soia. Trebuie evitate. La fel cartofii prăjiţi, margarina vegetală, care se face din grăsimi hidrogenate”, spune medicul târgoviştean Viorica Stoicescu.

Este bine să consumăm cât mai multe fructe şi legume atunci când sunt de sezon. “Foarte bune sunt ciupercile, arahidele, migdalele, fructele de sezon, legumele. Fructele din extrasezon sunt destul de chimizate şi trebuie evitate. Oricum, dacă despicăm firul în patru nu mai mâncăm nimic. Trebuie să fim cumpătaţi în toate”, mai spune dr. Stoicescu.

Crenvurştii vegetali, pateul şi salamul de soia aproape că nu lipsesc de pe mesele românilor în timpul postului. Însă sunt extrem de nesănătoase din cauza conţinutului mare de chimicale care „ajută” produsul să semene cât mai mult la gust, miros şi culoare cu alimentul pe care îl imită.

Chiar dacă sunt sănătoare, seminţele, nucile şi alunele consumate în exces îngraşă.  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite