Cele mai bune ceaiuri pentru întărirea metabolismului şi scăderea în greutate

Cele mai bune ceaiuri pentru întărirea metabolismului şi scăderea în greutate

Pe lângă beneficii ale ceaiului precum capacitatea de a calma durerile de gât şi chiar de a ajuta la prevenirea cancerului sau a diabetului, licoarea poate ajuta şi la scăderea în greutate sau la creşterea metabolismului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Consumul de ceai poate susţine pierderea în greutate sau poate menţine greutatea, deoarece nu au zahăr şi nici calorii. Când înlocuiţi cafeaua cu adaos de cremă şi zahăr sau sucuri carbogazoase cu ceai, tăiaţi o cantitate masivă de calorii pe zi", spune Josh Ax, fondatorul Ancient Nutrition
 
Pe lângă absenţa caloriilor, anumite soiuri de ceaiuri conţin compuşi care conferă un ajutor şi mai mare în arderea grăsimilor. 
 
Iată opt dintre cele delicioase sortimente:
 
1. Ceai verde
 
Este plin de antioxidanţi numiţi catechine, inclusiv o substanţă numită epigalocatechină galată (EGCG), despre care se crede că ajută la creşterea metabolismului şi ajută la arderea grăsimilor. 
 
Green tea n the brown mat
 
Este cel mai consumat tip de ceai, provenit din frunzele plantei Camellia Sinensis.
 
2. Ceai Oolong 
 
Deşi ceaiul verde a avut multă vreme eticheta de cea mai bună variantă pentru pierderea în greutate, unii cercetători cred că oolongul - un ceai chinezesc care se află undeva între verde şi negru - poate fi şi mai puternic. În limba chineză, Oolong înseamnă “dragonul negru”.
 
Cup of oolong tea and accessories
 
Ceaiul Oolong este foarte mult consumat în China, însă apetitul pentru acest tip de ceai a crescut semnificativ şi în Japonia, S.U.A. şi Europa.
 
3. Ceai negru
 
Ceaiul negru este de fapt făcut din aceeaşi plantă ca şi ceaiul verde. Diferenţa este că frunzele sunt expuse la aer pentru a declanşa fermentaţia.
 
Cup of tea with teabag
 
Un studiu a descoperit că peste trei luni, cei care beau trei căni de ceai negru pe zi aveau o creştere în greutate mai mică şi o circumferinţă redusă a taliei, comparativ cu cei care beau o băutură cofeinizată, lipsită de flavonoide din ceai.
 
4. Ceai de mentă 
 
Menta este o plantã ierboasã care creşte în culturi. În popor i se mai spune şi izmă de grădină, sau izmă bună. În scopuri medicinale, de la mentă se folosesc frunzele şi partea aeriană în totalitate.
 
cups of tea with mint on wooden
 
Atunci când este zdrobită planta degajă un miros aromatic, caracteristic, având un gust înţepător, răcoritor.
 
Deşi unii se jură că a sorbi o ceaşcă de ceai de mentă poate să elimine poftele alimentare, există puţine dovezi în spatele în acest sens. Un lucru ştim cu siguranţă: o ceaşcă de ceai de mentă neîndulcit are extrem de puţine calorii.
 
5. Ceai Rooibos 
 
Rooibos este o plantă cultivată în Africa de Sud care poate fi transformată într-o ceaşcă delicioasă de ceai, fără cafeină.
 
rooibos tea glass cup
 
Studiile  au sugerat că ceaiul rooibos poate ajuta la arderea grăsimilor, deşi sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma efectul acesta.  
 
Ceaiul Rooibos are proprietăţi antioxidante printre al căror efect se numără accelerarea metabolismului celulelor care fac parte din sistemul digestiv
 
6. Ceai alb
 
Ceaiul alb este una dintre cele mai puţin procesate soiuri - frunzele plantei de ceai sunt culese înainte de a fi complet deschise şi apoi uscate rapid, împiedicându-le să se oxideze.
 
Cup of white tea with dry leaves
 
Acest procedeu conferă ceaiului o aromă excepţional de delicată. Beneficiile consumului de ceai alb sunt vaste, acest ceai fiind apreciat de sute de ani în China, iar în ultimii ani a început să se bucure de popularitate şi în ţările din Europa. În continuare vom află la ce este bun ceaiul alb:
 
7. Ceai de Pu-erh
 
Pu-erh este un ceai negru care provine din provincia Yunnan din China. Este îmbătrânit şi fermentat. Un studiu efectuat pe bărbaţi supraponderali a arătat că o cană pe zi poate duce la o scădere în greutate.
 
Chinese Pu-Erh tea with two cups and pot
 
În medicină chineză tradiţională este cunoscut faptul că ceaiul Pu-erh ar fi benefic pentru curăţarea sângelui şi pentru digestie. De aceea, acest ceai nu este consumat doar în timpul meselor, ci şi în general, pentru a preveni îmbolnăvirea organismului.
 
8. Ceai din plante fructate 
 
Există multe motive legate de sănătate pentru a bea ceaiuri din plante aromate cu fructe. Puteţi obţine gustul de mango, fructe de pădure sau cireşe, fără fără zahăr.
 
berry fruit tea in a glass cup
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: