Primăria Suceava va aloca 1,3 milioane de lei pentru bisericile din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jumătate de milion de lei va ajunge la Catedrala din Suceava, cel mai mare lăcaş ortodox de cult din provincie, care ar urma să fie folosit pentru pictura interioară a unităţii de cult. Restul banilor se vor împărţi între alte 16 biserici din oraş care vor primi între 30 şi 100 de mii de lei.

Primăria municipiului Suceava va aloca 1,3 milioane de lei pentru bisericile din oraş. Acest proiect de hotărâre ce vizează alocarea banilor către unităţile de cult va fi votat de consilierii locali suceveni în următoarea şedinţă de Consiliu Local, din data de 30 martie 2017.

Cei mai mulţi bani vor ajunge la Catedrala „Naşterii Domnului” din Suceava, respectiv jumătate de milion de lei. Banii vor fi folosiţi pentru continuarea lucrărilor la biserică, finisaje interioare, pictură în tehnica fresco, mobilier specific – strane, catapeteasmă, vitralii şi instalaţii termice.

Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuţi va primit 100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la depozitul de obiecte de patrimoniu şi cult din cadrul parohiei, finisaje, instalaţii termice şi electrice.

Câte 50.000 de lei vor primi Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, Parohia „Sfinţii Arhangheli”, Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Parohia „Înălţarea Domnului”, Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Obcini, Parohia „Sfânta Înviere” Suceava, Parohia „Sfinţii Arhangheli” Iţcani, Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi”, Parohia „Sfânta Cuvioasa Parascheva”, Parohia „Sfântul Gheorghe” Burdujeni, Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Burdujeni şi Parohia „Sfânta Vineri”.

40.000 de lei va primi Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Burdujeni pentru continuarea lucrărilor de construcţie, finisaje şi instalaţii electrice la biserica parohială. Parohiei romano – catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” i se va aloca suma de 37.000 de lei, în timp ce Parohia „Sfântul Ilie” din Burdujeni va primi 30.000 de lei.

Primăria municipiului Suceava a stabilit reguli precise bisericilor care solicită ajutor financiar. Nu se vor mai acorda fonduri pentru construire/repare imobile care nu deservesc oficierea serviciilor religioase (magazii, magazine de obiecte bisericeşti, grupuri sanitare, căi acces, alei, trotuare, parcări), achiziţionare/instalare sisteme video supraveghere antiefracţie, antiincendiu, achiziţionare machete, covoare, mobilier care nu deservesc serviciul religios şi cheltuieli aferente lucrărilor de construcţii/reparaţii (proiectare, organizare de şantier).

Alte ştiri pe această temă:

Pretenţie-record a Bisericii Ortodoxe la Suceava: 15 milioane de euro solicitate primăriei pentru o parcare subterană

Catedrala-gigant din Suceava, cea mai mare biserică ortodoxă din provincie, sfinţită în faţa „sfântului” Becali şi a mii de creştini. Câţi bani a înghiţit de la stat

Edilii suceveni au aprobat noi finanţări pentru bisericile din judeţ. Cei mai mulţi bani de la buget se duc pe catedrala care va eclipsa toate bisericile din ţară

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite