Fundaţia condusă de Ştefan Mandachi vrea să construiască o clădire nouă pentru spitalul din Rădăuţi

Fundaţia condusă de Ştefan Mandachi vrea să construiască o clădire nouă pentru spitalul din Rădăuţi

FOTO: Traian Androchi

Antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi va susţine proiectul de construire a unui spital în municipiul Rădăuţi. O pare din fonduri există deja, dar ar mai fi nevoie de bani pentru dotărea unităţii medicale.

Managerul Spitalului Rădăuţi, Traian Andronachi, a transmis un comunicat de presă în care a arătat că în contextul pandemiei de COVID-19, unitatea medicală ar avea nevoie să îşi extindă spaţiul.

”Spitalul municipal Rădăuţi a solicitat sprijin fundaţiei domnului Ştefan Mandachi în vederea susținerii potențiale a acestui demers. La data de 07.10, în urma discuţiilor purtate şi a vizitei din teren a dlui Mandachi, am primit acceptul demarării acestui ambiţios proiect de anvergura: construcția unei clădiri cu 42 de paturi având această destinație iar ulterior, după eradicarea acestei pandemii, clădirea să fie destinată patologiei de Boli Infecţioase”, se arată în comunicat.

Managerul a explicat că fondurile provin din campania „1 metru de autostradă” inițiată de Ștefan Mandachi, donații care au fost gestionate în conturile Crucea Roșie Suceava (președinte Cornel Dediu) și ”Asociația Studenților mediciniști din Iași”, aproximativ 500.000 euro.

„Restul banilor pentru dotare vor fi obținuți printr-o campanie distinctă, denumită ”1CMspital” care vor fi obținuți printr-o strângere de fonduri inițiată de ”Asociația umanitară Jeni Mandachi” pe site-ul www.1cmspital.ro”, a mai spus Traian Andronachi.

Pentru a demara construcția Primăria Rădăuţi trebuie să pună la dispoziție terenul care a fost identificat și pentru care s-a eliberat certificatul de urbanism.

”Avem toată încrederea ca actuala conducere a UAT-uli Radauti va sprijini cu toată forţa demersurile noastre și vă asigura în cel mai scurt timp și fondurile necesare în ceea ce priveşte demolarea şi turnarea fundației. Cu încredere în Dumnezeu și cu multumire faţă de toți cei implicați sperăm ca acest proiect sa fie finalizat cat mai repede posibil”, a mai transmis managerul.

Vă invităm să citiţi şi:

Ani grei de puşcărie pentru bătrânul care i-a tăiat gâtul fostului ginere, l-a stropit cu benzină şi i-a dat foc. „N-am niciun regret”

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările