Facturi la încălzire mai mari pentru suceveni, deşi preţul gigacaloriei a rămas neschimbat

Facturi la
încălzire mai mari pentru suceveni, deşi preţul gigacaloriei a
rămas neschimbat

Căldura produsă de Termica Suceava este la acelaşi preţ, dar facturile la încălzire sunt mai mari.    Foto: Sandrinio Neagu

Facturile pentru încălzirea locuinţelor pe care sucevenii trebuie să le plătească sunt tot mai mari, iar la începutul lui 2013 au ajuns la valorile cele mai ridicate. Acest lucru pare paradoxal, mai ales că preţul gigacaloriei a rămas constant în ultimii ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Facturile pe care sucevenii trebuie să le achite pentru încălzirea locuinţelor au crescut la acest început de an.

Pentru luna decembrie a anului trecut preţul a crescut cu aproximativ 20% faţă de factura lunii decembrie a anului 2011.

Explicaţia reprezentanţilor societăţii de termoficare din Suceava este aceea că temperaturile exterioare au fost cu mult sub limita de zero grade Celsius, ajungând în mai multe zile la -15 sau chiar -20 de grade Celsius.

Creşterea valorii facturilor vine în contextul în care preţul gigacaloriei a rămas neschimbat în ultimii ani, respectiv 185 de lei. Aşa se face că pentru o garsonieră factura a crescut de la 84 de lei în decembrie 2011 la 100 de lei în decembrie 2012.

La două camere, costul mediu de încălzire a crescut de la 140 de lei în decembrie 2011 la 167 de lei în decembrie 2012, în timp ce pentru trei camere costul mediu de asigurare a încălzirii locuinţei a crescut de la 180 de lei în decembrie 2011 la 217 lei în decembrie 2012.

Cea mai mare creştere a fost pentru proprietarii apartamentelor cu patru camere, care în decembrie 2011 factura medie a fost de 240 de lei iar în decembrie 2012 a ajuns la 284 de lei.

În acest moment, Termica Suceava asigură căldura pentru aproape 23.000 de imobile racordate la sistemul centralizat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările