Cum transformă gospodinele din Bucovina clătitele. Delicioasa budincă cu smântână, vanilie şi scorţişoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gospodinele din Bucovina transformă clătitele într-o budincă delicioasă, cu smântână, sos de vanilie şi scorţişoară. Reţeta nu este costisitoare şi nici nu necesită foarte mult timp, însă preparatul final este un deliciu, care-i încântă şi pe cei mai pretenţioşi pofticioşi.

Clătitele din Bucovina seamănă cu o budincă, cu smântână, sos de vanilie şi scorţişoară. Pentru prepararea reţetei aveţi nevoie de 500 grame de brânză dulce, 2 ouă, esenţă de vanilie, 5 linguri de zahăr, coajă de la o lămâie, smântână, unt şi stafide.

Pentru prepararea sosului de vanilie vă trebuie 500 ml de lapte,3 gălbenuşuri, 100 de grame de zahăr, 1 lingură de făină şi una de vanilie sau zahăr vanilat.

Aşa cum se arată pe pagina de Facebook „Mâncare din Bucovina”, din ingredientele de mai sus se face compoziţia pentru clătite, care, ulterior, se coc în tigaie. După aceea, clătitele se pun într-o tava unsă cu unt. Deasupra se adaugă smântana şi se dau la cuptor 40 – 50 de minute.

Pentru prepararea sosului, se încălzeşte laptele într-o crăticioară, în care se adaugă gălbenuşurile bătute cu zahărul şi faina. Toată compoziţia se toarna peste lapte, după ce acesta începe sa fiarbă. Dupa ce se mai ingroaşă sosul se ia de pe foc şi se răceste. Când sunt gata clătitele, se toarna sosul de vanilie deasupra şi se presară scortisoară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite