Cum pot obţine indemnizaţie de şomaj proaspeţii absolvenţi. Când se depun şi ce acte sunt necesare

Cum pot obţine indemnizaţie de şomaj proaspeţii absolvenţi. Când se depun şi ce acte sunt necesare

Proaspeţii absolvenţi se pot înscrie în baza de date a AJOFM pentru a găsi mai uşor un loc de muncă FOTO Adevărul

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa aminteşte absolvenţilor promoţiei 2019 că pot beneficia de serviciile oferite de instituţie în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii.

De asemenea, absolvenţii pot beneficia de indemnizaţie de şomaj cu condiţia să se prezinte la AJOFM Ialomiţa în termen de 60 de zile de la data absolvirii, în vederea înregistrării în baza de date ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă.
 
Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învaţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în conditiile legii.
În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, termenul de 60 de zile începe pe01 iunie 2019, potrivit prevederilor Ordinului nr. 3.220/19 februarie 2018 al Ministerului Educaţiei Naţionale conform căruia ,,cursurile claselor terminale din învţământul liceal se încheie în data de 31 mai 2019”.
 
Elevii care nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile se pot înregistra în evidenţele Agenţiei în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigenţă, dată înscrisa în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.
 
Neprezentarea la agenţie pentru a fi luat în evidenţă în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor duce la decăderea din dreptul de a beneficia de indemnizaţie de şomaj.
Cuantumul indemnizaţiei de şomaj acordată absolvenţilor este de 250 lei/ lună, indemnizaţie ce se acordă pe o perioadă de 6 luni.
 
Pentru orice relaţii referitoare la serviciile oferite de AJOFM Ialomiţa sau legate de dreptul la indemnizaţie de şomaj vă rugăm să vă adresaţi Agenţiei locale Slobozia cu sediul în Bulevardul Matei Basarab, bloc F1, parter, telefon: 0243 230224 sau la punctele de lucru din Urziceni, Ţăndarei şi Feteşti,  anunţat AJOFM Ialomiţa.
 
Acte necesare pentru dosarul persoanei aflată în căutarea unui loc de muncă:
 
1. Act de identitate, în original şi copie;
 
2. Adeverinţă medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă pentru muncă, în original şi copie ;
 
3. Actele de studii şi de calificare sau adeverintă din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie ;
 
4. Certificat de naştere, în original şi copie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: