Slatina: Oltencele, aşteptate să depună dosarele pentru fertilizare in vitro pe banii statului

Slatina: Oltencele, aşteptate să depună dosarele pentru fertilizare in vitro pe banii statului

Cuplurile care vor să apeleze la această metodă pentru a face un copil trebuie să îndeplinească o serie de criterii

Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer finanţat de Ministerul Sănătăţii a debutat astăzi. Ministerul va susţine financiar o singură procedură de fertilizare in vitro, în limita a 1.500 euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cuplurile din judeţ care nu pot face copii pe cale naturală şi doresc să acceseze programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer sunt aşteptate la Serviciul Programe din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt pentru a depune dosarele. „Programul a fost finanţat, s-au stabilit criteriile de eligibilitate însă urmează să se stabilească unităţile sanitare care vor fi incluse în program. Programul debutează astăzi însă vom putea primi dosarele în momentul în care vom ştii către ce unitate sanitară să le trimitem. Cred că săptămâna viitoare vom afla mai multe şi vom putea primi cuplurile interesate la direcţie“, a spus medicul Ramona Lesnic, şefa Serviciului Programe din cadrul DSP Olt. Cu toate că abia a fost lansat, programul le-a atras atenţia oltencelor. „Au fost câteva persoane care s-au interesat, însă nu toate îndeplinesc criteriile impuse. Avem o doamnă care ne-a întrebat de mai multe ori şi pare foarte interesată“, precizează Lesnic.


Medicul Ramona Lesnic

Criterii de eligibilitate

Numai cuplurile sterile, care nu au putut face copii fără a folosi mijloace anticoncepţionale timp de doi ani pot accesa acest program. Pot depune dosare perechile căsătorite de cel puţin doi ani şi cele în care măcar unul dintre membri are cetăţenie română, cu domiciliul stabil în România şi are calitatea de asigurat de cel puţin doi ani. Niciunul dintre membri cuplului nu trebuie să aibă vreun copil în viaţă. Femeia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 24 şi 40 de ani şi indexul de masă corporală cuprins între 20 şi 30.
 
O singură procedură de fertilizare, finanţată

Ministerul Sănătăţii finanţează o singură însămânţare. În cazul unui dosar aprobat, se va plăti procedura de fertilizare in vitro, în limita sumei de 6.150 lei,  în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare şi 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii cu o sarcină, urmată de naştere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările