Sechestru pe şase autovehicule şi două imobile într-un dosar de evaziune fiscală de peste 1,2 milioane lei

Sechestru pe şase autovehicule şi două imobile într-un dosar de evaziune fiscală de peste 1,2 milioane lei

Poliţiştii olteni au instituit sechestru pe bunuri de peste 1,2 milioane lei aparţinând unei societăţi din Slatina într-un dosar de evaziune fiscală. Firma din Slatina care s-ar fi sustras vreme de trei ani de la plata anumitor taxe şi impozite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii spun că responsabilii unei firme din Slatina s-ar fi sustras, în perioada 2010-2013, de la plata impozitului pe profit şi a taxei pe valoare adăugată (TVA) în valoare de peste 1,2 milioane lei. 

„La data de 10 mai 2021, în continuarea cercetării penale efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "evaziune fiscală",  poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra a două imobile şi şase autovehicule, în valoare totală de 1.257.274 de lei, bunuri ce aparţin unei societăţi comerciale din municipiul Slatina.

Administratorul societăţii respective este bănuit că ar fi înregistrat achiziţii fictive de materiale de construcţii de la mai multe societăţi comerciale tip fantomă, cu scopul de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat,  sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A.-ului cu suma de 1.257.274 de lei“, menţionează reprezentanţii IPJ Olt într-un comunicat de presă. Firma în cauză a cerut, cu doi ani în urmă, insolvenţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările