Niciun rezultat pozitiv raportat la ultima testare Covid-19 a elevilor. Kit-urile pentru prima testare din 2022 sunt în şcoli, însă directorii stau pe gânduri

Niciun rezultat pozitiv raportat la ultima testare Covid-19 a elevilor. Kit-urile pentru prima testare din 2022 sunt în şcoli, însă directorii stau pe gânduri

Al patrulea tip de teste, deja recepţionate în şcoli, va ajunge la părinţi, însă directorii nu au hotărât dacă înainte sau după vacanţă FOTO: Alina Mitran

Părinţii elevilor din judeţul Olt nu au mai raportat, marţi, 21 decembrie 2021, niciun rezultat pozitiv. A fost a treia săptămână în care elevii sunt testaţi la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi, cel puţin teoretic, peste 50.000 elevi din şcolile judeţului au fost testaţi la domiciliu, marţi, 21 decembrie 2021, nu s-a mai raportat niciun rezultat pozitiv. 

De altfel, subiectul testării a devenit deranjant pentru foarte mulţi părinţi. Aceştia spun că infirmarea rezultatelor pozitive raportate până acum (opt în judeţul Olt, toate infirmate la testul PCR), dar şi faptul că testele în continuare se primesc vrac, fiind asamblate în şcoli, le dau motive să nu mai creadă într-un rezultat corect al testării. 

Mai mult, sunt elevi care deja nu le mai duc acasă, le lasă pe bănci, în alte situaţii părinţii fiind cei care refuză să le mai ridice. Cum testarea nu este obligatorie, şi nici raportarea rezultatului testării, datele raportate în urma fiecărei testări sunt şi acestea puse sub semnul întrebării. 

„Un părinte responsabil îşi testează copilul“, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Olt, prof. Victor Iacobescu, întrebat fiind, despre ultima tranşă de teste primite, dacă mai are sens ca părinţii să efectueze aceste teste. 

Va fi al patrulea tip de teste pe care părinţii trebuie să le efectueze, kit-urile de testare fiind livrate în tranşe, în cantităţi mici la nivelul judeţelor. 

Duminică, 19 decembrie, la sediul IŞJ Olt a ajuns o tranşă de 58.500 teste, directorii şcolilor fiind din nou chemaţi să le ridice, la doar o zi de când recepţionaseră tranşa anterioară. Unii vin pentru aceste teste de la zeci de kilometri depărtare de Slatina.

Testele din ultima tranşă, pe de altă parte, sunt suficiente pentru o singură testare. Sunt însă directori, a precizat şeful IŞJ Olt, care se gândesc să nu le dea copiilor kit-ul de testare înainte de vacanţă. 

„Am vorbit cu unii dintre directori şi mi-au spus că în principiu vor să nu le dea acum, pe vacanţă, copiilor, pentru că sunt două săptămâni şi există posibilitatea să le piardă, se-ntâlnesc de sărbători, poate mai discută copii între ei – hai să ne jucăm, să facem testele -, şi atunci să le dea în prima zi de şcoală“, a spus Iacobescu. 

O astfel de decizie ar însemna ca în prima zi de şcoală de după vacanţa de Crăciun elevii să vină netestaţi, deşi scopul declarat al testării este tocmai ca elevii care eventual au contractat COVID să nu intre în legătură cu colegii lor. 

„Orice decizie ar lua vă daţi seama că atrage şi consecinţe. Fiecare director alege când să le dea, după specific“, a completat Iacobescu.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Revoltă la finalul concursului pentru funcţiile de director de şcoală: „E cu dedicaţie!“

Infirmări pe bandă rulantă la testarea PCR. Părinţii sunt nemulţumiţi: „Aşa aşteptăm Omicron?“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările