Elevii români care performează simultan la matematică, informatică şi fizică. 17 medalii de aur, argint şi bronz de la o singură competiţie

Elevii români care performează simultan la matematică, informatică şi fizică. 17 medalii de aur, argint şi bronz de la o singură competiţie

Robert Vădăstreanu (al doilea din dreapta) a reuşit să obţină aur la Matematica şi la Informatică, iar marina Oprea (priam din stânga) se întoarce cu medalii de la trei discipline FOTO: Facebook/Adriana Ioniţă

15 elevi din Slatina uimesc din nou cu rezultatele lor la matematică, fizică şi informatică, ultima reuşită venind de la Belgrad, unde s-au confruntat 34 de echipe, din 13 ţări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Slătinenii vin acasă cu 17 premii la toate cele trei discipline de concurs: matematică, informatică şi fizică de la Cupa Serbiei, o competiţie prestigioasă încheiată vineri, 28 iunie 2019, organizată în Serbia, de 8 ani, de către cea mai bună instituţie de învăţământ preuniversitar din această ţară.

Sunt 15 copii de la patru unităţi şcolare din Slatina, două licee şi două gimnazii, care au făcut echipă în mod admirabil, depăşind rivalităţile tradiţionale dintre şcoli. Toţi studiază la nivel de performanţă disciplinele matematică, fizică şi informatică, unii reuşind chiar să obţină medalii la toate secţiunile. Slatina a mers în competiţie cu patru echipaje, tot din România participând alte două echipaje din Bucureşti, unul din Ploieşti şi alte două din Craiova (totalul de medalii pentru România, pe cele trei discipline, a fost 46), un echipaj din Bucureşti reuşind chiar să aducă în România cupa la Informatică.

Elevi de clasa a VI-a, punctaj similar cu al colegilor cu trei ani mai mari

Echipajul România 1,  condus de prof. Aurel Chiriţă şi prof. Eduard Buzdugan, a avut în componenţă elevi de gimnaziu de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina şi Şcoala Gimnazială nr. 3 Slatina, echipajul România, leader prof. Adriana Ioniţă, a fost format din elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ şi Colegiul Naţional „Radu Greceanu“, echipajul România 3, leader prof. Costel Anghel, a avut elevi de la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu“, iar echipajul România 7, leader prof. Cristian Miu, a fost format din elevi de liceu de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“. Elevii a trei dintre echipaje se pregătesc la Centrul Judeţean de Excelenţă.

Iată şi rezultatele elevilor slătineni, cei mai mulţi dintre ei medaliaţi în cadrul olimpiadelor naţionale şcolare, dar şi la concursuri internaţionale, unii chiar la toate cele trei discipline:

Informatică

Medalie de Aur:
- Vădăstreanu Robert Valentin – România 2;
Medalie de Bronz:
- Oprea Marina – România 2;

Matematică:

Medalie de Aur:
- Vădăstreanu Robert Valentin – România 2;
Medalie de Argint:
- Oprea Marina – România 2;
Medalie de Bronz:
- Drăguţ Mario – România 7;
- Coneschi Vlad Silviu – România 2;
- Mărgheanu Cristian Andreea – România 7;
- Simina Bilauschi – România 1;
- Marius Militaru – România 1;
- Filip Popa – România 1;
- Popa Luca Teodor – România 2;
- Tănase Roată Mihai Florin – România 7.

Fizică

Medalie de Bronz:
- Oprea Marina – România 2;
- Mărgheanu Cristina Andreea – România 7;
- Filip Popa – România 1;
- Prina Alexandru Ionuţ – România 1;
- Tănase Mihai Florin – România 7.

Performanţa elevilor slătineni este una deosebită, echipajul 1 uimind, pur şi simplu, doi dintre elevi, care de-abia au absolvit clasa a VI-a, medaliaţi naţional la matematică şi informatică, atingând punctajele colegilor cu trei ani mai mari, iar un alt coleg, elev în clasa a X-a, a oferit soluţii de analiză matematică de nivel internaţional, rezolvând probleme destinate colegilor din ciclul superior de liceu.

„E vorba de vârstă, îi avem pe cei de a VI-a care au ajuns la nivelul celor de-a IX-a ca punctaj, aici este noutatea, că România 1 pleacă cu doi juniori de clasa a VI-a şi doi de clasa a VIII-a . E adevărat că sunt medaliaţii de la olimpiada naţională, ai noştri, dar sunt cu doi ani mai mici.

Deja, la informatică, Vădăstreanu a făcut o chestie care nu se prea face în liceu, nu se face decât în excelenţă şi o mai fac cei care sunt pe la internaţionale, elemente de analiză matematică de liceu, de a XI-a şi a XII-a, or ei sunt în clasa a IX-a şi a X-a, vă daţi seama că e o performanţă. Concursul este oricum la nivel de Balcaniadă“, a declarat prof. Aurel Chiriţă, conducătorul delegaţiei slătinenilor.

În competiţie au intrat în total 34 de echipaje, din: Bulgaria, Macedonia, Bosnia şi Herzegovina, Germania, Rusia, Belarus, Grecia, Croaţia, Slovenia etc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările