Cum îşi promovează Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ oferta. Liceul olimpicilor a oferit deja primele diplome

Cum îşi promovează Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ oferta. Liceul olimpicilor a oferit deja primele diplome

Aproape 30 de elevi de la „Radu Greceanu“ vor reprezenta judeţul Olt la etapa naţională a olimpiadelor şcolare FOTO: Alina Mitran

Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina se pregăteşte să-şi deschidă, săptămâna viitoare, porţile pentru elevii de gimnaziu din clasele terminale care vor să vină în vizită. Pentru prima dată în ultimii ani, elevii calificaţi la etapa naţională a concursurilor şcolare şi profesorii care îi pregătesc au primit diplome înainte de marea confruntare cu elevii din ţară.

Evenimentul „Porţi deschise“ va fi organizat săptămâna viitoare, în zilele de 16 şi 17 aprilie,  la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina, dar astăzi, 11 aprilie 2019, în premieră, cei aproape 30 de elevi calificaţi până acum la etapa naţională a olimpiadelor şi concursurilor şcolare au primit diplome prin care li se recunosc efortul şi performanţa. Ei vor reprezenta judeţul Olt la discipline ca: limba şi literatura română, limba latină, limba germană, limba engleză, istorie, geografie, biologie, chimie, fizică, astronomie, matematică, informatică, robotică, religie, lingvistică etc. O parte s-au calificat chiar la mai multe discipline, iar pentru ei perioada următoare va fi una deosebit de încărcată.

Marina Oprea este în această situaţie, pentru că va concura şi la informatică, dar şi la limba germană. Spune că este ataşată de ambele discipline şi foarte bucuroasă că la limba germană are în sfârşit posibilitatea să-şi încerce forţele alături de elevi din toată ţara (până la clasa a IX-a nu se organizează fază naţională).
A început să studieze mai întâi  informatica, altfel decât o percepeau copiii de vârsta ei, în clasa a III-a, când mama, profesoară de informatică, lucra la probleme pentru elevii săi.

„Prima oară în clasa a III-a am început, dar serios, dintr-a V-a, din gimnaziu. Mama lucra nişte probleme pentu alţi elevi şi am fost curioasă să văd şi eu. Şi a spus – haide, să-ţi arăt şi ţie! Au fost primii paşi“, a povestit Marina, care din clasa a V-a s-a ataşat rapid şi de limba germană, în clasele a VII-a şi a VIII-a obţinând rezultate foarte bune la faza judeţeană, ultima treaptă a concursului pentru gimnaziu. Îi place limba germană, pe care o consideră grea, dar şi frumoasă, iar să ajungă la olimpiadă, una aparte, a început să-şi dorească şi mai mult după ce i-a cunoscut pe colegii mai mari, pregătiţi de profesoara sa Nicoleta Corcău.  

Deşi pregătirea pentru două olimpiade îi ocupă foarte mult timp, are răgaz, spune Marina, şi pentru citit şi timp petrecut cu prietenii. Visul său este să devină programator, dar îi e greu să spună ce ar alege dacă ar fi pusă într-o asemenea situaţie. „Eu aş vrea să le îmbin, ştiu că orice limbă străină ajută, la un moment dat, e foarte căutată, şi-atunci...“, a mai spus eleva.

Experimente de laborator şi incursiuni în sala de repetiţii

Profesorii şi elevii liceului au pregătit, pentru săptămâna viitoare, o serie de surprize celor care le vor trece pragul. Pe lângă oferta pentru anul şcolar viitor, care se va regăsi la standurile de prezentare şi  în care cei interesaţi vor găsi inclusiv numele profesorilor şi diriginţilor, pentru fiecare clasă, vor fi organizate demonstraţii  (de exemplu proceduri de prim ajutor explicate de elevii participanţi la „Sanitarii Pricepuţi“, sau meciuri între roboţi, la clubul de robotică, primul înfiinţat într-un liceu din judeţ), experimente de laborator (disecţii, preparate la microscop), ateliere (scriere creativă, teatru interactiv şi nonformal) etc.

Cât despre iniţiativa de a li se oferi diplome pentru rezultatele de la fazele judeţene,  elevii spun că se simt onoraţi şi îşi doresc să se întoarcă din ţară cu premii.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările