Coronavirus. Peste 100 persoane venite din străinătate au intrat zilnic în judeţ, în ultimele cinci zile. Autorităţile caută noi spaţii de carantină

Coronavirus. Peste 100 persoane venite din străinătate au intrat zilnic în judeţ, în ultimele cinci zile. Autorităţile caută noi spaţii de carantină

Multe dintre persoanele carantinate petrec cele 14 zile în camera de hotel FOTO: arhiva

Deşi numărul locurilor de carantinare a depăşit 300, autorităţile judeţene caută în continuare variante şi le reamintesc edililor locali că este şi responsabilitatea lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Numărul persoanelor care se află în carantină instituţionalizată în judeţul Olt a ajuns la 158. Cifrele sunt, însă, în permanentă dinamică. Alte 62 au ieşit din carantină de la începutul perioadei de monitorizare. În fiecare zi, însă, în ultimele cinci zile au intrat peste 100 persoane, cele mai multe din zone galbene, care urmează să stea în izolare la domiciliu, însă de ordinul zecilor sunt şi cei care de la vamă sunt conduşi de poliţie şi jandarmi direct la spaţiile de carantinare, venind din zonale roşii.

„În cursul zilei de astăzi, prefectul judeţului Olt, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Olt şi reprezentanţi ai autorităţilor implicate din cadrul C.J.C.C.I., au efectuat o analiză cu privire la aplicarea, la nivelul judeţului Olt, a prevederilor art. 1, alin. (2) din H.G. nr. 201/2020, potrivit căruia ”(...) autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a asigura spaţii special amenajate pentru carantină (...)”. Astfel, au fost identificate noi spaţii de carantinate instituţionalizată, urmând a fi operaţionalizate un număr de 97 de locuri“, a anunţat Prefectura Olt. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: