Începe un nou concurs pentru posturile neocupate de director de şcoală. Când vor obţine numirile viitorii directori

Începe un nou concurs pentru posturile neocupate de director de şcoală. Când vor obţine numirile viitorii directori

Un nou concurs pentru posturile neocupate de director de şcoală începe astăzi FOTO: arhiva

Marţi, 18 ianuarie 2022, s-a dat startul unei noi sesiuni de concurs pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Candidaţii care în continuare vizează un post de director de şcoală au şansa să se înscrie la concursul care demarează astăzi, 18 ianuarie 2022. 

Sunt scoase la concurs posturile neocupate în cadrul concursului care a avut loc în primul semestru al acestui an şcolar. 

În judeţul Olt sunt vacante 58 posturi de director şi director adjunct, acestea fiind ocupate la această dată prin delegarea pe post a cadrelor didactice care fie nu s-au prezentat la concurs, fie s-au prezentat şi nu au promovat concursul, fie au fost promovate pe postul de conducere direct de la catedră.

Conform calendarului concursului, 18 ianuarie 2022 este ziua rezervată publicării funcţiilor vacante pentru care se organizează concursul şi constituirii comisiei naţionale, respective comisiilor judeţene de organizare.

De miercuri, 19 ianuarie 2022, pot fi deja depuse dosarele de înscriere la proba scrisă, pe platforma dedicată, perioada de înscriere încheindu-se pe 25 ianuarie.

Pe 4 februarie va fi afişată lista finală a candidaţilor admişi la proba scrisă, pe 8 februarie se va stabili repartizarea candidaţilor pe centre, iar în 18 februarie se susţine proba scrisă. , când se afişează şi rezultatele înaintea contestaţiilor. Rezultatele finale vor fi afişate pe 22 februarie.

Ca şi în sesiunea precedentă, va exista şi o etapă specială pentru candidaţii care nu pot susţine probele din motive de carantinare, proba scrisă pentru aceştia fiind programată pe 4 martie. Între 4-8 martie candidaţii care au trecut proba scrisă vor face opţiuni, iar pe 14 martie va fi publicat graficul de susţinere a interviurilor. Rezultatele finale ale concursului se vor afişa pe 29 martie, validarea rezultatelor se va face până pe 31 martie, iar emiterea deciziilor de numire se va face pe 4 aprilie.

Directorii vor începe efectiv activitatea pe noile funcţii în 18 aprilie. Calendarul complet îl puteţi consulta AICI.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Lista şcolilor din Olt pentru care se caută în continuare director, deşi concursul s-a încheiat. Cum se va proceda

Revoltă la finalul concursului pentru funcţiile de director de şcoală: „E cu dedicaţie!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările