Sibiu: Şapte şcoli din oraş desfiinţate sau comasate, fără habarul profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la  „Noica“ vor fi mutaţi la Şcoala „Mihai Eminescu“, de pe strada Oştirii
Elevii de la „Noica“ vor fi mutaţi la Şcoala „Mihai Eminescu“, de pe strada Oştirii

În timp ce unele şcoli vor dispărea doar cu numele, ele devenind structuri ale altor unităţi, iar elevii vor continua să înveţe în vechile săli de clasă, altele vor fi mutate cu totul. Măsura va fi luată odată cu începerea anului şcolar 2010-2011

CITIŢI ŞI:

Şcoli construite şi renovate pe banii constructorilor

Zeci de elevi îşi petrec vacanţa dintre semestre în tabăra de la Păltiniş

Scutirile de educaţie fizică date „din burtă” de medici verificate de DSP.

Bazându-se pe o prevedere din Legea Învăţământului, prin care unităţile cu un număr mai mic de 200 de elevi sau 100 de preşcolari trebuie să se reorganizeze în cadrul altor instituţii cu personalitate juridică, ca structuri ale acestora, Inspectoratul Şcolar Sibiu a decis ca mai multe şcoli să treacă sub tutela altora, în timp ce câteva dintre unităţile şcolare care funcţionează în spaţii retrocedate se vor muta complet. Noile modificări apar într-un proiect de hotărâre al Consiliului Local Sibiu, care va fi aprobat în şedinţa extraordinară programată pentru mâine şi care urmează a fi puse în aplicare începând cu anul şcolar 2010-2011.


Desfiinţate juridic şi comasate
Potrivit proiectului de hotărâre, Scoala nr. 12, cu doar opt clase şi 186 de elevi va deveni structură a Şcolii nr. 13, fără a-şi schimba locaţia.  Şcoala nr. 19 se comasează cu Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna“, acesta din urmă mutânndu-şi sediul pe Aleea Turnu Roşu, iar Şcoala „Mihai Eminescu“ se comasează cu Colegiul Teoretic „Constantin Noica“, acesta schimbându-şi locatia pe strada Oştirii, la nr. 5. Liceul va încorpora, de asemenea,  şi Liceul Betania, însă acesta nu îşi va schimba locaţia. Grupul Şcolar Industrial Tranporturi Căi Ferate se va comasa cu Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini şi vor funcţiona amândouă pe strada Henri Coandă, urmând să aibă 873 de elevi, în 37 de clase. Mai mult, Şcoala  Generală nr. 11 trece sub tutela Şcolii nr. 20, fără să-şi schimbe locaţia, în timp ce Grădiniţa nr. 19 primeşte în structura juridică şi Gradiniţa nr. 2, care rămâne în aceeaşi locaţie.

„Măsura va duce la îmbunătăţirea actului didactic şi la eficientizarea costurilor“, spune Constantin Gorun, inspector şcolar general.

Se vor reduce costurile
Potrivit reprezentanţilor IŞJ Sibiu, măsura va duce la îmbunătăţirea activităţii didactice şi eficientizarea costurilor din învăţământ. „ Pe lângă aceste criterii, am avut în vedere şi faptul că o parte din clădirile afectate de modificări sunt retrocedate, iar condiţiile din aceste spaţii nu sunt din cele mai bune. În plus, multe dintre aceste şcoli au un număr redus de elevi, iar comasarea era necesară“, ne-a spus Constantin Gorun, inspector şcolar general.


Reprezentanţii unităţilor de învăţământ care urmează a fi desfiinţate spun că nu au fost informaţi, deocamdată, despre modificările care vor apărea începând cu anul şcolar viitor. „Deocamdată, noi nu am fost informaţi oficial despre nimic. Dar, la nivel de zvon, se pare că vom fi mutaţi deoarece spaţiul în care funcţionăm a fost retrocedat“, spune Florina Dumitrescu, directoare  Grupul Şcolar Industrial Tranporturi Căi Ferate.



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite