Cum facem cei mai buni mititei săseşti. Cât timp trebuie lăsată compoziţia „să se odihnească“ şi de ce este frişca un ingredient absolut necesar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Retea de mititei sasesti este ceva mai complicata decat varianta romaneasca FOTO Mediafax
Retea de mititei sasesti este ceva mai complicata decat varianta romaneasca FOTO Mediafax

Dacă vreţi să vă impresionaţi invitaţii la grătar cu un preparat special, puteţi încerca să pregătiţi carnea de mici după o veche reţetă săsească. Timpul de preparare este mai mare ca în cazul mititeilor româneşti, dar rezultatul este absolut delicios.

Reţeta pentru mititei săseşti, alături de multe altele, poate fi găsită în cartea Aureliei Rusu intitulată ”Gătim împreună în Casa Baronului”, publicată la Editura Samuel din Mediaş.   

Aveţi nevoie de un kilogram de carne de vită, o linguriţă de cimbru uscat, o căpăţână de usturoi, două linguri de smântână nefermentată (frişcă), o lingură de boia de ardei, 500 de grame de carne de porc, 4 linguri de supă de carne, chimen pisat, enibahar pisat, sare şi piper. 

Mod de preparare

Carnea se toacă de 3-4 ori, se sărează şi se lasă timp de 5 ore, ca să se zvânte. Se amestecă apoi carnea cu restul ingredientelor, mai puţin smântâna, şi se mai toacă o dată, apoi se lasă la rece peste noapte. Se freacă apoi smântâna nefermentată, îndelung, ca să se facă pufoasă compoziţia, se amestecă şi se formează mititeii care se prăjesc la jar făcut din lemn de fag. 

Vă mai recomandăm: 

Cum preparăm supa de cartofi cu tarhon, deliciul tradiţional săsesc. Ingredientele-minune care nu trebuie să lipsească

Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul. 

  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite