Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu mere. Recomandarea lui Bogdan Roman, care a făcut senzaţie la Masterchef

Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu mere. Recomandarea lui Bogdan Roman, care a făcut senzaţie la Masterchef

Plăcinta cu mere este uşor de preparat FOTO Bogdan Roman

Unul dintre cele mai iubite deserturi ale copilăriei, prăjitura cu mere, este extrem de uşor de preparat şi absolut delicioasă.

O reţetă extrem de simplă de prăjitură cu mere este cea oferită de Bogdan Roman, bucătarul siban care a făcut senzaţie la Masterchef, pe blogul lui. 
 
Pentru blat aveţi nevoie de: jumătate de pachet de margarinăm un ou, 7 linguri de ulei, 7 linguri de lapte, 2 linguri de zahăr, un plic de praf de copt, un praf de sare şi făină cât cuprinde. 
 
Pentru umplutură aveţi nevoie de 2 kilograme de mere, o linguriţă de scorţişoară măcinată, zahăr după gust şi 3 linguri de stafide. 
 

Mod de preparare 

 
”Spălam şi curăţăm merele de coajă după care le radem pe răzătoarea mare cu grijă să nu radem şi cotoarele. După ce le-am ras, le scurgem şi le stoarcem cât de bine putem şi le amestecăm cu scorţişoară, stafide şi zahăr după gust. 
  
Într-un vas încăpător punem toate ingredientele aluatului şi le frământăm bine până ce obţinem un aluat omogen de consistenţă moale.
 
Împărţim aluatul în două jumătăţi aproximativ egale. Ungem o tavă de cuptor cu puţină margarină şi tapetăm cu făină sau mai simplu, punem hârtie de copt pe fundul tăvii. Întindem o foaie din jumătate de aluat pe care o punem în tavă avend grijă să se ridice puţin pe pereţii tăvii de copt. Întindem uniform merele rase şi peste ele întindem a doua jumătate de aluat.
 
Introducem tava în cuptorul preîncălzit şi lăsăm să se coacă la foc mic până ce căpăta o culoare plăcută auriu-maronie”, explică Bogdan Roman. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
 
 
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
 
 
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: