UPDATE Ameninţare cu bombă pe o stradă din Sibiu. Se ştie de unde a sunat farsorul FOTO VIDEO

UPDATE Ameninţare cu bombă pe o stradă din Sibiu. Se ştie de unde a sunat farsorul FOTO VIDEO

Alertă cu bombă pe o stradă centrală din Sibiu Foto oradesibiu ro

În urma unui apel la 112, toate forţele de ordine din Sibiu au intrat în alertă din cauza posibilităţii amplasării unei bombe pe o stradă din Sibiu.

Update, ora 18:50 Poliţiştii sibieni au confirmat că ameninţarea cu bombă pe o stradă din centrul Sibiului, care a întrerupt circulaţia timp de mai bine de două ore, s-a dovedit a fi o alarmă falsă.
 
„Forţele dislocate în teren şi-au încheiat misiunea, apelul telefonic nu s-a confirmat. La misiune au participat şi forţe ale SRI Sibiu, IJJ Sibiu, ISU Sibiu şi Centrul Chinologic Sibiu”, a precizat Luciana Lazăr, reprezentanta IPJ Sibiu.
 
Aceeaşi sursă a mai menţionat că în continuare sunt efectuate verificări pentru identificarea şi sancţionarea apelantului.
 
Potrivit presei locale, se ştie deja de unde a fost dat apelul fals: dintr-o localitate de pe Valea Hârtibaciului. Rămâne de văzut dacă autorităţile vor confirma acest lucru.
 
Alerta falsă de la Sibiu se înscrie într-un trend apărut la nivelul întregii ţări, la începutul acestui an. În urmă cu două zile, un adolescent de 15 ani punea pe jar autorităţile din Capitală şi închidea, cu o glumă, Băneasa Shopping City. O farsă care avea să-l coste în final 2.000 de lei - contravaloarea sancţiunii primite. La fel s-a întâmplat şi în data de 13 ianuarie într-un mall din Cluj unde cineva a uitat un troller gol. La Timişoara, în schimb, au existat două alerte cu bombă în decurs de doar o oră. Autorii farselor au fost identificaţi după câteva ore şi sancţionaţi: un minor care a anunţat o bombă amplasată la Liceul Gerhardinum a scăpat cu o amendă de 1.000 de lei, iar un bărbat de 31 de ani care a făcut o farsă la un mall a fost sancţionat cu 4.000 de lei. 
 

 
 

- ŞTIREA INIŢIALĂ -

 
Incidentul a pus pe jar toate autorităţile, la faţa locului deplasându-se poliţişti din cadrul mai multor compartimente, pirotehnişti ai SRI, precum şi un câine antrenat special pentru astfel de intervenţii. 
 
„În urma unui apel 112 prin care un cetăţean afirma că pe Strada 9 Mai, din municipiul Sibiu, ar fi amplasată o bombă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu a dislocat de urgenţă la faţa locului mai multe echipaje din sistemul de ordine şi siguranţă publică şi poliţie rutieră, în vederea asigurării perimetrului zonei, evaluării riscurilor şi luării tuturor măsurilor pentru protejarea populaţiei”, a precizat purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu, Luciana Lazăr. 
 
Alertă cu bombă pe o stradă centrală din Sibiu Foto oradesibiu ro
 
Aceeaşi sursă a mai specificat că în paralel, a fost solicitată atât prezenţa unui câine specializat în detectarea explozibililor din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, cât şi a specialiştilor SRI pentru efectuarea controlului pirotehnic. 
 
„Evenimentul este în derulare”, au menţionat reprezentanţii Poliţiei Sibiu. 
 
Alertă cu bombă pe o stradă centrală din Sibiu Foto oradesibiu ro
 

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările