UPDATE A murit pentru un selfie: o fată de 15 ani a căzut de pe un bloc cu zece etaje

UPDATE A murit pentru un selfie: o fată de 15 ani a căzut de pe un bloc cu zece etaje

Fata a căzut de la etajul nouă al unui bloc precar întreţinut FOTO Google Street View

Urcată pe acoperişul unui bloc cu zece etaje pentru a-şi face un selfie cu centrul oraşului în fundal, o fată de 15 ani a căzut sub ochii altor şapte prieteni.

Actualizare 16 martie: În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit faptul că fata a căzut nu de la un balcon al etajului nouă, aşa cum au spus, iniţial, martorii, ci tocmai de pe acoperişul blocului de zece etaje. Se pare că tinerii sibieni folosesc adesea acoperişul acestui bloc pentru a-şi face fotografii, fiind uşor accesibil şi aproape de centrul oraşului (intersecţia Căii Dumbrăvii cu bulevardul Vasile Milea, câteva sute de metri până la marginea centrului istoric).
 
Au forţat grilajul
 
Grupul de patru fete şi patru băieţi care a urcat miercuriseara pe acoperişul blocului de zece etaje din Sibiu a urcat până la ultimul etaj, în ciuda interfonului aflat la parter. Grilajul care ar trebui să împiedice accesul pe acoperiş a fost scos din ţâţâni. Şi nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru.   „Săptămâna trecută am auzit, tot aşa, nişte copii pe bloc. M-am dus cu vecinul de la apartamentul 68 şi, într-adevăr, erau acolo. I-am întrebat ce fac pe acoperiş şi mi-au spus, scurt şi cuprinzător, că au vrut să vadă numai Sibiul de sus, că este splendid“, spune preşedinta asociaţiei de proprietari, Edita Pîrvu.
 
A cedat balustrada
 
Fata de 15 ani care a căzut zece etaje s-a apropiat de bordura de la marginea acoperişului şi s-a sprijinit de o balustradă metalică, ce s-a desprins. La câţiva paşi de ea se aflau prietenii săi, care acum îşi reproşează că nu au putut-o prinde. Ei au sunat la 112, după care şi-au anunţat părinţii de tragedie.
 
Aceasta este imaginea pe care grupul tinerii sibieni a urmărit să o surprindă aseară:
 
 
Ştire iniţială: Accidentul a avut loc după lăsarea întunericului, în jurul orei 19:00. Adolescenta de 15 ani făcea parte dintr-un grup de prieteni, în care se aflau patru băieţi şi tot atâtea fete. Împreună au urcat la etajul nouă al unui bloc prost întreţinut, dar locuit, din Sibiu, situat la intersecţia Căii Dumbrăvii cu bulevardul Vasile Milea.
Au intrat pe balconul comun la care accesul se face de pe hol şi au decis să îşi facă un selfie, după cum au povestit martorii poliţiştilor. Balustrada blocului a cedat, însă, iar fata de 15 ani a căzut în gol. „Echipajul SMURD a mai putut constata decesul“, arată reprezentanţii serviciului medical.
Aceeaşi ipoteză a unui accident este versiunea pe care o anchetează, deocamdată, şi poliţiştii sibieni. „Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul“, informează reprezentaţii poliţiştilor sibieni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările