PREMIERĂ „Livada cu vișini” la Teatrul de Nord

PREMIERĂ „Livada cu vișini” la Teatrul de Nord

Repetiții (foto: Teatrul de Nord Satu Mare)

Gelu Badea pune în scenă astăzi piesa „Livada cu vișini” de A.P. Cehov. Premiera spectacolului, care va mai avea alte două reprezentanții pe scena Teatrului de Nord, începe la ora 19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din distribuție fac parte Dana Moisuc, Alina Negrău, Alexandra Odoroagă, Vlad Mureşan, Ciprian Vultur, Vlad Chico, Carol Erdös, Adriana Vaida, Tibor Székely, Andreea Mocan, Valeriu Doran, Sergiu Tăbăcaru, lalături de copiii Silvia Temian și Toma Badea. La premieră, prețul biletelor este 30 de lei, fără reducere pentru elevi şi pensionari.

Următoarele spectacole sunt programate în 13 martie 2012, de la ora 17, (abonamentul „Mihai Eminescu”) și 1 aprilie 2012, ora 19 (abonamentul „Vasile Savinescu”). Prețul biletelor este de 18 lei pentru adulţi, respectiv 12 lei pentru elevi, studenţi și pensionari.

Opera genialului Cehov

Fiecare dintre personajele imaginate de autor își regăsesc un echivalent în simbolistică. Piesa, în care comedia se împletește cu drama, este una dintre cele mai importante creații ale lui Cehov și una dintre cele mai interesante piese puse în scenă în actuala stagiune la secțșia română a teatrului sătmărean.   

"Cu Livada de vişini se termină secolul al XIX-lea şi începe secolul XX, secolul reînnoirii generalizate. Relaţiile între frumos şi util, între memorie şi utopie sunt marile interogaţii puse de Cehov în opera sa testamentară. Ce moare? Ce se naşte în vremuri de tranziţie? Alianţă între realitate şi simbol, livada e un loc concret şi o proiecţie mintală. Ea confruntă orice regizor cu pariul esenţial - acela al invizibilului devenit pe scenă vizibil... Întrebările cehoviene de ieri revin neliniştitor în prezent: care va fi soarta «livezilor noastre», azi ameninţate?" George Banu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: