Al patrulea primar din judeţul Satu Mare pierde procesul cu ANI. Este vorba despre primarul din Sanislău, Ioan Zoltan Kardosi

Al patrulea primar din judeţul Satu Mare pierde procesul cu ANI. Este vorba despre primarul din Sanislău, Ioan Zoltan Kardosi

Soluţia a fost pronunţată de către magistraţii Curţii de Apel Oradea azi   FOTO  satmareanul.net

Încă un primar din judeţul Satu Mare a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Este vorba despre edilul din Salislău, Ioan Zoltan Kardosi. Ioan Zoltan Kardosi este cel de-al patrulea primar din judeţul Satu Mare, declarat incompatibil şi care pierde procesul la Curtea de Apel.

Potrivit ANI, Ioan Zoltan Kardosi - primar Sanislău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 aprilie – 30 mai 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de Primar al Comunei Sanislău şi calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. Apaserv Satu Mare S.A.

Soluţia a fost pronunţată de către magistraţii Curţii de Apel Oradea azi.

“Respinge cererea de suspendare a executării Raportului de evaluare ca fiind lipsită de interes. Respinge acţiunea reclamantului, ca neîntemeiată”- e soluţia dată de magistraţi.

Ioan Zoltan Kardosi este cel de-al patrulea primar din judeţul Satu Mare, declarat incompatibil şi care pierde procesul cu ANI la Curtea de Apel, alături de Mihai Ghetina, primarul din Doba, primarul comunei Beltiug, Ioan Bartok Gurzău, şi cel al comunei Medieşu Aurit, Silviu Zetea.

22 de primari din judeţul Satu Mare, în frunte cu primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate, după ce s-a constatat că aceştia încalcă regimul juiridic al incompatibilităţilor, conflictelor de interese  precum şi posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.

Vă recomandăm şi

Încă un primar din Satu Mare e pe cale să-şi piardă mandatul. ANI câştigă procesul împotriva lui Mihai Ghetina

Alţi doi primari din judeţul Satu Mare sunt pe cale şă piardă procesul cu ANI. Primarul comunei Doba, liberalul Mihai Ghetina, a pierdut procesul de la Curtea de Apel Oradea cu ANI, agenţia care l-a declarat incompatibil dar mai are o cale de atac, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: