Banii reșițenilor intră în reabilitarea școlilor din municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali au aprobat o nouă rectificare de buget, învăţământul fiind pe primul plan. O sumă importantă a fost aprobată şi pentru un studiu de fezabilitate pentru Colegiul Banatului Montan Reşiţa.

Proiectul de hotărâre în ceea ce priveşte rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii iulie a avut cele mai multe amendamente făcute de consilierii locali ai municipiului Reşiţa. Cele mai multe au vizat domeniul învăţământ şi social. S-au suplimentat bani pentru reparaţii şi reabilitări la şcolile din oraş şi a fost aprobată suma pentru pentru mutarea Serviciului de Asistenţă Socială. Ioan Benga, unul dintre consilierii locali, a cerut 3.000 de lei pentru o tabără de chimie.

„În perioada 24 august-31 august se va organiza la noi tabăra naţională de chimie. Am dori ca pentru aceşti copii şi însoţitorii lor să se ofere gratuitate pe mijloacele de transport în comun pe baza unui ecuson şi suma de 3.000 de lei pentru transportul acestora în vederea cunoaşterii obiectivelor din judeţ“, a spus consilierul local.
Cristian Panfil, viceprimar, a făcut şi el un amendament prin care a cerut suma de 139.000 de lei. Dintre aceştia, cea mai mare sumă este destinată şcolii cu numărul 5 din Reşiţa prin care se lucrează la o sală de sport, iar 29.000 de lei sunt pentru reparaţii şi igienizare holuri la şcoala din cartierul Secu. Tot aici se va achiziţiona şi o centrală termică pe lemne.

Panouri solare


Sorin Simescu a făcut şi el o cerere pentru 148.300. „Este vorba de un studiu de fezabilitate pentru Colegiul Banatului Montan şi montarea de panouri solare la grădiniţa cu program prelungit numărul 8“, a spus Simescu. Printre majorările importante s-a numărat şi majorarea capitalului social la SC Pieţe SRL cu suma de 860.000 de lei. „Eu îmi menţin părerea de a trece ca serviciu al Primăriei Reşiţa. Mi-aş dori să reuşim să plătim datoriile acestei societăţi a Consiliului Local“, a spus Mihai Stepanescu.

Proiecte rămase fără surse de finanţare


În ciuda sumei de 22 de milioane de lei pe care au cerut-o directorii de la toate unităţile de învăţământ din Reşiţa, administraţia a putut să aloce numai jumătate din bani pentru investiţii. Mansardarea Liceului de Artă Reşiţa sau construirea sălii de sport de la Liceul Economic bat pasul pe loc, iar lucrările de reabilitare a faţadei de la Grădiniţa „Richi Prichi”, cea care înainte de încheierea anului şcolar a fost vandalizată, mai au de aşteptat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite