VIDEO Captură record de peşte confiscată la Vâlcea: peste jumătate de tonă prinsă cu plasa în râul Olt

VIDEO Captură record de peşte confiscată la Vâlcea: peste jumătate de tonă prinsă cu plasa în râul Olt

Peste o jumătate de tonă de peşte prinsă de braconieri în apele Oltului au fost confiscate miercuri, 4 decembrie, în Brezoi - Vâlcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice şi Poliţiei Oraşului Brezoi au depistat în trafic miercuri două transporturi ilegale de peşte.
 
La control au fost oprite două autoturisme în care au fost identificaţi patru bărbaţi din comuna Dăeşti - Vâlcea. În portbagajele maşinilor a fost găsită cea mai mare captură de peşte, confiscată până acum în Vâlcea, dar şi o serie de ustensile pentru braconaj piscicol.
 
„În urma controlului efectuat autovehiculelor poliţiştii au descoperit 10 plase din fir textil, cu o lungime de 900 de m, o barcă pneumatică şi peste 600 kg de peşte, pentru care aceştia nu deţineau documente legale de provenienţă şi transport, peşte care ar fi fost pescuit ilegal din râul Olt”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea.
 

 
Cei patru bărbaţi au fost conduşi pentru declaraţii la sediul Poliţiei Oraşului Brezoi. S-au întocmit două dosare penale pentru săvârşirea a numai puţin de 11 infracţiuni, prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. 
 
Întreaga captură de peşte, dar şi cele două autoturisme, plasele de pescuit şi barca pneumatică au fost confiscate de poliţiştii vâlceni.
 
„Comercializarea peştelui şi a derivatelor este admisă numai în unitati specializate sau secţii ale magazinelor alimentare înregistrate sanitar veterinar, evitaţi achiziţia acestora de la persoane neautorizate. De asemenea, legislaţia impune asigurarea condiţiilor de manipulare şi transport ale peştelui, a produselor din pescuit de la furnizori la unităţile de vânzare, cu menţinerea igienei şi a lanţului frigorific pe durata transportului”, mai menţionează reprezentanţii Poliţiei.
 
După ore bune de anchetă, miercuri seara, pe drumul spre baza din Râmnicu Vâlcea, echipajul de Poliţie de la Ordine Publică a dat o mână de ajutor şi în cazul unui accident rutier. Poliţiştii au ajutat la scoaterea unei victime de sub un autoturism, incident petrecut lângă Mănăstirea Cozia, din staţiunea balneară Călimăneşti - Căciulata. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: