Luptă electorală cu primarul Mircia Gutău din Râmnicu-Vâlcea: „M-a bruscat, înjurat, călcat pe picioare şi mi-a spus să ling pe jos“ FOTO VIDEO

Luptă electorală cu primarul Mircia Gutău din Râmnicu-Vâlcea: „M-a bruscat, înjurat, călcat pe picioare şi mi-a spus să ling pe jos“ FOTO VIDEO

Campanie electorală la Vâlcea cu acuze despre denigrări şi agresiune: În imagini: Virgil Pîrvulescu şi Mircia Gutău, candidaţi la primărie şi un voluntar - victimă a luptei electorale; Foto colaj

Un voluntar al unui candidat la Primăria Râmnicu Vâlcea a depus o plângere la Poliţie prin care îl acuză pe actualul primar Mircia Gutău de violenţă fizică şi verbală, injurii şi ameninţări.

Un episod electoral s-a consumat marţi, 22 septembrie, în Râmnicu Vâlcea, declanşat din cauza unor pliante „denigratoare” la adresa actualului primar din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, candidat pentru al patrulea mandat de edil al oraşului, din partea Partidului Ecologist Român (PER)
 
Un bărbat de 46 de ani, din Râmnicu Vâlcea, voluntar în staff-ul candidatului PNL la primărie, Virgil Pîrvulescu, distribuia nişte pliante, când a fost abordat de două persoane, care l-au acuzat de ilegalitate. Pliantele cu pricina conţineau informaţii legate de salariile pe care le obţin cei aflaţi în conducerea administraţiei publice locale.
 
Primarul municipiului, informat despre acţiunea PNL, s-a deplasat la faţa locului. Recunoaşte că a avut o discuţie mai aprinsă cu reprezentantul contracandidatului său, dar susţine că nu a existat nici un incident, iar tot episodul reprezintă „mârlănii aruncate în campanie” şi „denigrări”.

De cealaltă parte, voluntarul PNL, George Enescu declară că a fost bruscat, înjurat, ameninţat, călcat pe picioare şi umilit. 

Acesta susţine că martor „la câţiva metri” a fost colegul său de partid, cu care împărţea pliante. La rândul său, şi primarul Mircia Gutău spune că are trei persoane ca martori oculari care pot să confirme că nu l-a atins „cu un deget” pe voluntar, solicitând ca oponenţii să prezinte probe. 
 
Declaraţia voluntarului PNL care susţine că a fost agresat de primarul Mircia Gutău, din Râmnicu Vâlcea (Sursa FB Virgil Pîrvulescu): 
 
Dovezi s-ar părea că există, după cum lasă să se înţeleagă o înregistrare apărută în spaţiul public, potrivit căreia un localnic a filmat întreaga scenă de la balconul apartamentului său. Mai multe amănunte, despre acest lucru aflaţi AICI
 
Înregistrarea care surprinde mărturia unei persoane care pretinde că a filmat incidentul dintre voluntarul PNL şi primarul Mircia Gutău (Sursa: Timpul de Vâlcea):
 
 

„Nu m-am atins cu un deget de om”

 
Contactat telefonic, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea a declarat reporterului „Adevărul”: „Nu poate fi numit incident. Sunt minciuni, liberalii sunt conştienţi că pierd Primăria. Mi-au mai înscenat una cu unul care a spus că l-am chemat să-l bat şi el a picat mort de beat de pe un gard. Ăştia nu sunt oameni sănătoşi la cap. Nu m-am atins cu un deget de om. Am mers, e adevărat, ne-am întâlnit întâmplător acolo, el împărţea... avea o poşetă plină cu denigrări la adresa mea. Şi am întrebat: mă, ce sunt astea? Şi când am dat cu degetul pe geantă, i-a picat gentuţa jos şi s-au răscolit alea 300 – 400 de pliante. Şi i-am spus: ia, adună-le şi pleacă dra... lui de aici! Asta a fost toată conversaţia”, susţine edilul.
 
În schimb a menţionat un alt amănunt, despre care noi nu am pomenit: „De aici şi până la... Ce i-am făcut, l-am călcat pe picioare? Să dovedească! Violenţa fizică e atunci când îl atingi cu un deget. Să demonstreze unde l-am atins cu un deget! Aveam trei martori cu mine. Ăştia-s nebuni la cap!”, a mai spus edilul, convins că toată problema are miză electorală. 
 
„Va fi un dezastru pentru liberali la Vâlcea. Vă rog să vă notaţi. Prima dată în istorie. Toată campania numai asta au făcut: cum să mă atace, cum să facă... N-au făcut decât să denigreze. Ce să comentez? Dacă există filmare, aşa cum afirmă, s-o prezinte! Sunt mârlănii aruncate în campanie!”, a mai declarat Mircia Gutău.
 
Pliantele din cauza cărora primarul Mircia Gutău s-a luat la harţă cu un voluntar Foto Adevărul
 

„A început să urle, să ţipe la mine, de parcă eram un infractor”

 
Persoana care a depus plângere împotriva primarului Mircia Gutău se numeşte George Enescu. Acesta a fost de acord să povestească şirul întâmplărilor pentru „Adevărul”: „A început totul în faţa blocului C 28 din Ostroveni, în timp ce puneam flyere de campanie în cutiile poştale. La un moment dat, un domn mi-a spus că nu am voie, că sunt ilegale şi a început să mă filmeze. I-am spus că nu fac nimic ilegal, dar am sunat la echipa PNL de la Râmnicu Vâlcea, ca să mă asigur că totul este în regulă, aşa că mi-am văzut de treabă. Apoi, m-am trezit pe cap cu încă un domn, despre care am înţeles că este consilier judeţean din partea PER. M-au urmărit şi au încercat să mă împiedice să-mi fac treaba. Mi-au cerut să rămân pe loc, au spus că sună la Poliţia Locală, dar l-au sunat pe domnul primar Mircia Gutău”, mai povesteşte voluntarul. 
 
Pliantele din cauza cărora primarul Mircia Gutău s-a luat la harţă cu un voluntar Foto Adevărul
 
Lucrurile au început să se precipite când în zonă a ajuns şi edilul oraşului: „Ajunsesem deja la Grădiniţa Ostroveni 2, în acel moment. În câteva minute a apărut şi domnul primar, după care, s-a întâmplat incidentul. În prima fază, a început să urle, să ţipe la mine, de parcă eram un infractor, apoi mi-a cerut buletinul, i-am spus că nu-l am la mine şi nici nu are calitatea necesară pentru a mă legitima. Mi-a spus că va chema Poliţia, i-am răspuns să facă ce vrea. A început să mă împingă, să mă bruscheze, să mă calce pe picioare, prefăcându-se că nu mă vede, când pe dreptul, când pe stângul”, menţionează liberalul. 
 
„Mi-a spus să ling pe jos”
 
Potrivit acestuia, situaţia a devenit apoi şi mai tensionată: „După care, m-a împins, mi-a tras gentuţa cu flyere, mi-a smuls-o, m-a lovit cu ea peste corp, s-au împrăştiat flyerele pe jos şi apoi mi-a spus să mă aplec, să le adun de pe jos, să ling pe jos... Numai cuvinte jignitoare. Încercând să aplanez conflictul, m-am deplasat într-o altă zonă, iar dumnealui s-a îndreptat spre locul de joacă de la grădiniţă. L-a văzut cineva, l-a filmat... Era foarte nervos, foarte agitat. Flyerele conţin informaţii despre salariul dumnealui, al city managerului oraşului... L-au deranjat pur şi simplu, deşi pliante pro şi contra s-au mai împărţit, nu este pentru prima dată. M-a înjurat, m-a ameninţat. Totul a durat cam  2- 3 minute”, ne-a mai mărturisit George Enescu. Bărbatul crede că întâmplarea ar fi durat mai mult, dar edilul s-a abţinut cât de mult a putut, realizând că este în plină stradă. 
 
Pliantele din cauza cărora primarul Mircia Gutău s-a luat la harţă cu un voluntar Foto Adevărul
 
Voluntarul explică faptul că primarul şi-a revărsat supărarea doar asupra sa, pentru că cei care l-au urmărit nu l-au observat şi pe colegul său, care, de altfel, a fost martor la întregul incident. După acest episod a fost anunţat stafful de campanie al PNL care s-a deplasat la faţa locului şi a solicitat prezenţa Poliţiei. „Am dat declaraţii şi la sediul Poliţiei”.
 
 
Plângerea depusă la Poliţie de voluntarul politic împotriva primarului Mircia Gutău Foto Adevărul
 

Campanie cu năbădăi la Râmnicu Vâlcea

 
La Râmnicu Vâlcea campania electorală actuală, în special cea privind postul de primar, a fost una dintre cele mai pătimaşe şi pe alocuri lipsite de fair-play.
 
Mircia Gutău, 63 de ani, candidează pentru a patra oară, din partea PER, pentru fotoliul de edil al municipiului Râmnicu Vâlcea. A fost primar între 2004 şi 2010, iar apoi reales în 2016. 
 
Al doilea mandat nu l-a dus la bun sfârşit, fiind arestat într-un caz de corupţie, şi condamnat la peste 3 ani de închisoare. În cele din urmă a fost achitat definitiv în 2018, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după rejudecarea acestui proces, pentru că în 2016 Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că i-au fost încălcate dreptul la apărare şi dreptul la un proces echitabil.
 
A rămas însă cu o altă condamnare cu suspendare, într-un alt dosar de corupţie, legat de cumpărarea la suprapreţ a unor locuri de joacă. 
 
Virgil Pîrvulescu, 52 de ani, candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, lucrează în cadrul Finanţelor Publice Vâlcea de peste 25 ani, perioadă în care a deţinut diverse funcţii de conducere. Anul trecut, timp de patru luni a fost vicepreşedinte al ANAF, coordonând Direcţia Generală Antifraudă, cu rang de secretar de stat. A fost demis apoi de către premierul de la acea vreme, Viorica Dăncilă, în contextul în care preşedintele de atunci al PSD, Liviu Dragnea, avertiza instituţiile de profil că va înlocui conducerile acestora dacă nu implementează un sistem care să oprească importurile de legume şi fructe „de contrabandă”. Din aprilie 2019 deţine calitatea de şef Serviciu Inspecţie Fiscală Persoane Juridice în cadrul AJFP Vâlcea.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările